Uudet aikuiset tutustumassa partion saloihin

Puolukkaa, raparperia tai variksenmarjaa. Näin arvailevat aikuiset rastilla, jossa maistellaan luonnonantimista tehtyjä mehuja. Viitisenkymmentä aikuista on kokoontunut johtajakahvilaan EVP- eli ei-vielä-partiolaisten tapaamiseen.

Mehujen lisäksi uudet aikuiset maistelivat rastilla sosetta.

Mehujen lisäksi uudet aikuiset maistelivat rastilla sosetta.

-Mä olen kyllä enemmänkin kepap eli kerran partiolainen aina partiolainen, nauraa Virpi Jouttela, joka on lapsena ollut partiossa.

Leirinjohtaja Tammi kävi aluksi toivottamassa uudet aikuiset enemmän kuin tervetulleiksi leirille. Tapaamisessa puhui myös Viialan Metsänkävijöiden Erja Pentti, joka on tullut aikuisena partioon. Erja korosti, että partioon liittyessä ei tarvita mitään erikoisia taitoja. Berliininmunkin ja kahvin lomassa opeteltiin partiotapoja, kuten vasemmalla kättelyä ja peukun merkitystä. Lopuksi ryhmissä kierrettiin erilaisia rasteja.

- Ideana oli heti leirin alussa avata partion suloja ja sisäpiirijuttuja. Samalla annetaan mahdollisuus paeta leirin hulinaa ja tavata muita samassa tilanteessa olevia, tapaamisen järjestäjä ja piirin alueministeri Erika Ali-Hokka kertoo. Aluetyön tehtävänä on tukea lippukuntia aikuisten rekrytoinnissa.

Ensimmäistä kertaa partioleirillä oleva Harri Helin Oriveden Eräsusista ei ole ehtinyt tehdä ensimmäisinä päivinä muuta kuin ihmetellä. Harrin tytär halusi lähteä leirille, mutta ei uskaltanut yksin. Isän oli lähdettävä mukaan seuramieheksi.

-Ihanaa, kun saa aikuisena leikkiä, huokaa Riikka Rautkivi Kanavan Vartijoista Kimin koetta tehdessä.

-Lähdin lapsen tueksi. En olisi uskaltanut päästää yksin.

-Itse säälin lippukuntaa niin paljon, että oli lähdettävä kolmen lapsen mukaan, Santamäen Palokärkien kanssa asuva Virpi myöntää.

Kimin koetta tekemässä Juha Itkonen (vas.), Juha Hynynen, Virpi Jouttela ja Riikka Rautkivi.

Kimin koetta tekemässä Juha Itkonen (vas.), Juha Hynynen, Virpi Jouttela ja Riikka Rautkivi.

Erikan mukaan EVP:tä on tullut Ilvekselle tavallista enemmän: osa lasten kanssa ja osa vain hyvän mainostuksen vuoksi. Aluetyön järjestämä EVP-tapaaminen on lähtölaukaus Tervetuloa partioon -kurssin leiriversiosta. Kurssin saa suoritettua tekemällä tehtäviä leirivihosta, joita on jaettu savuihin. Oman vihkonsa voi vielä hakea leiritoimistosta.

Juha Hynynen Hollolan Hirvenhiihtäjistä on tyytyväinen uusien aikuisten ohjelmaan.

-Lasten takiahan täällä ollaan, mutta mikäs tämän parempi tapa viettää parin viikon loma.

Osallistujat saatiin houkuteltua paikalle muun muassa herkullisilla tarjottavilla.

Osallistujat saatiin houkuteltua paikalle muun muassa herkullisilla tarjottavilla.

Kuvat Harri Halmejärvi