Samoajan Ilves 13

SAMOAJIEN PALVELUTEHTÄVÄT ELI KESÄTYÖT LEIRILLÄ

Hakuaika on päättynyt 25.4.

Kesätyövastaavat ottavat yhteyttä hakijoihin touko-kesäkuun aikana. Mikäli et vielä ehtinyt täyttää hakulomaketta, vaikka tarkoitus oli – ei hätää. Voit lähettää vielä vapaamuotoisen kesätyöhakemuksen tai ilmoituksen kesätyön puuttumisesta samoajapalvelumestari Saara Hanhelalle.

Kirjoita sähköpostiviestiin omat yhteystietosi sekä vapaamuotoinen teksti siitä, millaisiin tehtäviin toivot. Valitettavasti kaikkia toiveita ei enää voida toteuttaa. Kaikille taataan kuitenkin kesätyö, joten älä hätäile! :)

Viesti lähetetään osoitteeseen: shanhela@student.uef.fi

Yleistä tietoa samoajien kesätöistä

Samoajat toimivat leirillä kesätöissä. SAMOAJIEN KESÄTYÖHAKU AUKEAA torstaina 4.4. ja PÄÄTTYY torstaina 25.4.2013. Jokainen samoaja kirjoittaa kesätyöhakemuksen, jonka laatimisessa luotsit ovat tukena. Samoaja hakee kesätöihin kesätyöpaikkailmoitusten perusteella ennen leiriä.

Vaihtoehtoiset suoritustavat kesätyölle ovat:

  • 2 päivää samassa kesätyössä tai
  • 2 erillistä päivää eri kesätöissä

HUOM! Samoaja voi hakea töihin ainoastaan kahdeksi leiripäiväksi.

Kesätyöpaikkaa tämän sivun hakulomakkeella (nyt jo poistettu) 25.4. mennessä. KESÄTYÖHAKEMUKSEEN samoaja kirjaa henkilötietonsa sekä kertoo omista vahvuuksistaan ja soveltuvuudestaan hakemaansa työhön. Samoaja saa sähköpostiinsa muistutuksen kesätyöhaun alkamisesta.

Samoaja saa tietää kesätyöpaikkansa ennen leiriä. Kesätyöpaikan vastaanottaminen ja mahdollinen perehdytys tapahtuu ennen leiriä yhteistyössä kesätyötiimin ja lippukunnan luotsin kanssa. Jokaiselle samoajalle taataan kesätyöpaikka sekä todistus tehdystä työstä.

Samoajaa tukee leirillä savussa toimiva leiriluotsi. Samoajalla on kesätöissään oma kontaktihenkilönsä, jonka yhteystiedot ovat tiedossa jo ennen leiriä. Kontaktihenkilö huolehtii perehdytyksestä ja töihin vastaanottamisesta, häneen voi ottaa yhteyttä, jos kesätyössä jokin asia mietityttää.

Leiriterveisin,
Saara Hanhela, samoajapalvelumestari, shanhela@student.uef.fi


LISTA KESÄTYÖPAIKOISTA

ILVES13 ROK

Nyt sinulla on mahtavan erilainen tilaisuus kouluttautua ryhmänohjaajaksi. Ilves 13 leirin ROK on tiivis paketti teoriaa ja käytännön harjoituksia. Tämä on hyvä mahdollisuus sinulle, mikäli alueellasi ei järjestetä muuten ROKia.Koulutusrupeamat ovat leirillä pääsääntöisesti pe-ma vapaa-ajalla. Kurssiin sisältyy kesätyöpätkä ohjelmalaaksossa. Lisäksi sinun tulee hakea toista kesätyötä yhdeksi päiväksi. HUOM! Muista hakea myös toinen kesätyö. Kurssille mahtuu 40 kurssilaista, mikäli ilmoittautujia on enemmän, etusijalla ovat ne, joiden alueella ei järjestetä Rokia. Kurssi sisältää ennakkotehtäviä. Tarkemmat tiedot lähetetään kurssilaisille kesäkuussa.

Kurssista vastaa Samoajaohjelmatiimi

Tähtireportteri haussa

Olisiko sinusta tähtitoimittajaksi? Haluatko Ilves-viestinnän paraatipaikalle? Leirillä päivittäin ilmestyvä taululehti etsii riveihinsä muutamaa reipasta, rohkeaa ja sanavalmista toimittajalupausta. Työtä on tarjolla ympäri leiriä, sillä toimittajamme työskentelevät siellä missä tapahtuu. Ota haaste vastaan ja hae! Tässä työssä pääset lähelle leiriä ja näet sellaistakin, mitä muut eivät ehkä näe.Työ on kaksipäiväinen, kesätyöpäivät tehdään mielellään peräkkäisinä päivinä. Eduksi katsotaan kokemus juttujen kirjoittamisesta tai muu kiinnostus kirjoittamiseen. Valmistaudu siihen, että haun aikana sinulta voidaan pyytää pieniä kirjoitusnäytteitä.

Työpaikan yhteyshenkilö on toimittajamestari Anni Ylinen

HOO2OO tarjoaa parhaimman kesätyön ikinä!

Mahdollista nuorempien vettenpäällä kävely, luotsaa sotajoukot hurjaan merirosvosotaan, auta kalastaja-eemelin käsitöissä tai katso, että pudotustornista epäonniset tulevat kastelluksi.HOO2OOssa pääset iloisen rempseän tiimiin mukaan, jossa myös tiimiläisillä on hauskaa töiden lomassa.

Vesilaaksossa voit toimia yhden tai kahden päivän kesätyössä, ilmoita haluamastasi pituudesta hakemuksessa.

Kesätyön vastaava: Kaisu Lämsä

Onko vesi sinun elementtisi?

Oletko tunnollinen ja tarkka sekä kiinnostunut tekniikasta?Tule mahtavaan tiimiin mukaan tutustumaan vesitekniikan tehtäviin! Olet osana vesihuollon päivystysryhmää, joka kiertää tarkkaillen vesipisteiden toimintaa sekä huoltaa saunoja.

Työn kesto 2 päivää.

Kesätyön vastaava: Johanna Suomalainen

Cafe Juurakon Hulda etsii työntekijöitä

Cafe Juurakon Hulda hakee iloisia ja omatoimisia myyjiä leirikahvilaan. Huldassa voit työskennellä yhtenä tai kahtena leiripäivänä ja työpäivät sovitaan etukäteen kanssasi. Ensimmäisenä ja viimeisenä leiripäivänä ei ole kesätyöpaikkoja tarjolla. Meillä pääset tutustumaan kahvilan pyörittämiseen, myyntitoimintaan sekä mahdollisesti myös leipomon puolelle. Edellytämme kesätyöntekijältä positiivista asennetta ja suomifilmin maailmaan heittäytymistä. Perehdytys työhön tapahtuu leirillä kesätöihin tultaessa.Mikäli sinulla on hygieniapassi tai kokemusta jonkinlaisesta kahvila/myyntityöstä ilmoita siitä hakemuksessasi. Kerro myös, miksi meidän tulisi valita juuri sinut kesätöihin Cafe Juurakon Huldaan.

Tervetuloa mukaan korvapuustien ja suomifilmin maailmaan.

Kesätyön vastaava: Maija Jauhiainen

Kiinnostaisiko vaihteleva pesti Ympäristötiimin mukavassa seurassa?

Ilves 13 Ympäristö -tiimi kaipaa tekijöitä vaihteleviin tehtäviin. Ympäristöllä on tarjolla sopimuksen mukaan joko yhden tai kahden päivän pestejä.Tarjolla olisi kaksi pestiä Hygienia -tiimiin hoitamaan leirin vessoja ja tekemään muita pieniä hygieniaponnistuksia.

Myös harmaavesi -tiimi kaipaa riveihinsä vahvistusta kahden paikan verran. Tiimin tehtävän on huolehtia leirin harmaiden jätevesien tarpeellisesta käsittelystä.

Jäteaseman tiimiin kaivataan myös yksi riuskaotteinen ihminen lisää huolehtimaan siitä että leiriläiset osaisivat kierrättää jätteensä oikein.

Kaipaamme ihmisiä jotka osaavat tarttua tehtävään reippaasti. Mikäli sinulla on kokemusta vastaavista tehtävistä, niin ilmoitahan siitä hakemuksessasi. Kerro myös mikä tiimi sinua kiinnostaa.

Kesätyön vastaava: Ympäristöpäällikkö Anna-Lea Nissi

Kesätöihin Äksönlaaksoon

Oletko flegmaattinen, venymätön ja laiska? Sinua emme etsi.Laaksopäällikkö Kalle Bergholm etsii tiimiinsä aktiivisia ja palveluhenkisiä samoajia tekemään Ilveksen parasta ohjelmalaaksoa. Meillä on hyvä tiimi, paikkoja rajoitetusti. Voit hakeutua töihin 1-2 päiväksi, mieluusti kahdeksi päiväksi. Meille pestautumalla saat etuosto-oikeuden laakson käytössä oleviin tarvikkeisiin. Voimassaoleva KTO-koulutus on iso plussa, muttei kuitenkaan pakollinen, tärkeintä on asenne.

Kaikki Äksönlaaksoon tulevat perehdytetään ennen töiden aloitusta.

Vastuuhenkilö: Kalle Bergholm, laaksopäällikkö

Ihmeidentekijät -laakso hakee kesätyöntekijöitä

Haluatko päästä osaksi huipputiimiä ja huippulaaksoa? Ihmeidentekijät -laaksossa pääsee luovuus valloilleen, kun harjoitellaan haavan maskeerausta, kaiverretaan linoleumille ja rakennetaan kenkälaatikosta kamera.Laaksoon haetaan reippaita, oma-aloitteisia samoajia. Valokuvaus, maskeeraus, ensiapu ja grafiikkataidoista on plussaa työtä hakiessa.

Työtehtävät ovat laakson joka kanavalla auttaminen muun muassa reiän teko kameraan, kaivertamisen vahtiminen ja maskeerauksessa auttaminen. Pesti on kaksipäiväinen mutta voidaan erikoistapauksissa lyhentää yksipäiväiseksi.

Kerro hakemuksessa miksi juuri sinut pitäisi valita Ihmeidentekijät -laaksoon töihin. Kerro myös mikäli sinulla on tehtävää varten olemassa olevia erikoistaitoja.

Kesätyön vastaava: Terhi Alaviitala

PARAMAUNTTI-studion nikkariksi

Paramauntin staabi hakee oma-aloitteisia ja reippaita partiolaisia alaleirin rakennuspuuhiin. Toivomme, että olet myös itse paramaunttilainen. Kesätyö ajoittuu leirin ensimmäiselle päivälle. Kesätyön aikana samoaja pääsee toimimaan tiiminvetäjänä studion portin rakentamisessa sekä hoitamaan rakennustarkastajan tehtävää studion alueella J Katsomme eduksi, jos olet idearikas ja valmis ottamaan vastuuta yhteisten asioiden hoitamisesta.Jos omaat kokemusta rakentelusta, nikkaroinnista tai vastaavista hommista, muista mainita siitä hakemuksessasi. Tuo myös esille, miksi juuri sinä olisit hyvä nikkari partionsiniselle Paramauntille!

Kynä käteen ja hakemusta raapustamaan! Paramauntti tarvitsee juuri SINUA :)

Kesätyön vastaava: Taija Myllärinen

Perheleirin ihailtu keittiösetä/-täti

Osaatko voidella leivän ihan itse tai toisen pienellä avustuksella? Kaikki eivät osaa!Nyt sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus olla Se Suuri ja Taitava keittiösetä/-täti. Saat nauttia kymmenien ihailevien pikkupartiolaisten suosiosta ja studiokeittiön mahtavasta tunnelmasta.

Meillä on mahdollisuus tarjota töitä sekä yhdeksi, että kahdeksi päiväksi koko leirin ajan. Työ tapahtuu vuoroissa eli työtä tehdään joko aamu- tai iltapainotteisesti. Päivistä ja vuoroista voidaan sopia hakijan kanssa. Erityistaitoja ei tarvita, voimme opastaa sekä voileivän teossa että muissa studiokeittiön pikku hommissa paikanpäällä.

Koska emme voi ottaa kaikkia neljäätuhatta leiriläistä studiokeittiölle töihin, valitsemme parhaat. Laita rohkeasti hakemus!

Perheleirin keittiön studiokeittiömestari,
Olli Kutvonen

Haemme räväkkää reportterikokelasta, tarmokasta tiedottajanalkua tai nohevaa
nettiosaajakandidaattia

Tarjoamme kahdelle samoajalle yhden päivän kesätyön ulkoisen viestinnän tiimissä. Tehtävään kuuluu yhdessä muun toimitusporukan kanssa materiaalin tuottamista nettiin ja sosiaaliseen mediaan tai tiedotusvälineille päivän tilanteen mukaan. Käytännössä kesätyöläiset tekevät esimerkiksi lyhyitä uutisjuttuja kuvineen nettiin ja Facebookiin, haastattelevat ja kuvaavat leiriläisiä esim. ”polkugallupeihin” tai vastaaviin sekä avustavat muussa viestinnässä.Kesätyöläisiltä odotetaan rohkeutta, fiksuutta, ”filmaattisuutta” sekä sujuvaa kirjoitustaitoa. Valokuvaus- tai nettipäivitystaidoista (esim. blogit) ei ole haittaa – tehtävissä voidaan ottaa huomioon samoajan omat vahvuusalueet.

Erityistä perehdytystä työhön ei ole, saat tarvittavat tiedot paikanpäällä. Kirjoita hakemukseen ajatuksiasi ja mahdollisia kokemuksiasi leiriviestinnästä.

Kesätyön vastuuhenkilö: Anna-Mari Martikainen

Ilves-seurakunnalle kesätöihin

Palvelukseen halutaan positiivisia ja näppäriä samoajia. Jokaisen kesätyö Ilves-seurakunnan hommissa kestää kaksi päivää. Tehtäviin kuuluu leiriläisten kohtaamista ja avustamista ”Hall of fame”-tehtävässä, toisin sanoen askartelun ohjaamista. Mikäli koet olevasi ahkera apuri ja kenties pidät luovuudesta, olet etsimämme henkilö!Työpaikkana toimii leirin keskusalueella oleva seurakuntatalo. Tehtävää varten saat tarvittavan perehdytyksen leirillä, kesätöihin tullessa.

Kesätyön vastaava: Johanna Paloposki

BUSSIEMÄNTIÄ/-ISÄNTIÄ VIERAILUPÄIVÄÄN

Vierailupäivätiimi etsii joukkoonsa reippaita bussiemäntiä ja –isäntiä työskentelemään leirialueen ja vierailijapysäköinnin välillä kulkeviin non-stop-busseihin sekä Tampereelta, Lahdesta ja Hämeenlinnasta saapuviin bussikuljetuksiin. Työnkuvaan kuuluvat vierailupäivän/leirin ohjelmasta kertominen ja muut yleiset opastustehtävät. Bussien lisäksi työntekijöitä tarvitaan saapuvien vierailijoiden lipuntarkastukseen leirialueelle.Aiempaa kokemusta bussiemännän työstä ei tarvita, vaan tärkeintä on positiivinen ja asiakaspalveluhenkinen asenne. Työntekijöille annetaan tarvittava perehdytys työhön leirillä.

Kesätyön vastuuhenkilö: Kati Pulkkinen

VARASTOLLE KESÄTYÖNTEKIJÖITÄ

Ilveksen varasto hakee reippaita ja oma-aloitteisia työntekijöitä. Varastolla työskennellään yhtenä leiripäivänä, päivä sovitaan etukäteen kesätyöntekijän kanssa. Kesätyössä samoaja pääsee tutustumaancvaraston pyörittämiseen, saa tehdä/opetella pieniä huoltoon ja korjaukseen liittyviä töitä. Edellytämmeckesätyöntekijältä reipasta ja positiivista asennetta työtä kohtaan.Kesätyö kestää yhden päivän. Mikäli sinulla on kokemusta jonkinlaisista varasto-, tai huoltotöistä, ilmoita siitä hakemuksessasi. Kerro myös, miksi meidän tulisi valita juuri sinut kesätöihin varastolle.

Tervetuloa rempseään varasto-tiimiin!

Kesätyön vastaava: Sami Sihvo

PEHMIKSEEN RAHASTAJIA

Pehmistiimi kaipaa vahvistusta reippaista samoajista. Ilveksen leirialueelle tulee (monta) pehmiskioskia, jotka toimivat joka päivä leirillä aamusta iltaan. Tarvitsemme avuksemme samoajia rahastamaan pehmiksen ostajia.Kesätyö pehmiksessä voi olla yhden tai kahden päivän mittainen, miten itse haluat. Erityisesti vierailupäivänä (sunnuntai 28.7.) on tarvetta hyvän tuulisille rahastajille. Pehmiksen kesätyöhön et tarvitse perehdytystä, sinut ohjeistetaan paikan päällä tehtävää varten.

Tässä kesätyössä eduksi on, jos omaat hyvän laskupään ja iloisen mielen. Kirjaa hakemukseen toiveesi kesätyön pituudesta (1-2 päivää) sekä se, voitko toimia tehtävässä sunnuntain vierailupäivänä.

Tervetuloa tiimiin!

Kesätyön vastaava: Elina Palonen

Työntekijöitä leiritoimistoon

Haluatko loistavan näköalapaikan siihen, mitä kaikkea leirillä tapahtuu? Oletko asiakaspalveluhenkinen ja pidät ihmisten kanssa työskentelystä? Jos vastasit kyllä, olet oikea henkilö täydentämään tiimiämme. Leiritoimistossa pääset palvelemaan niin leiriläisiä kuin leirintekijöitä, lajittelemaan löytötavaroita, kopioimaan, auttamaan postin kanssa sekä paljon muuta. Työ tehdään pääsääntöisesti leiritoimiston tiloissa.Tarjoamme samoajille yhden ja kahden päivän mittaisia palvelutehtäviä.

Tervetuloa tiimiimme!

Kesätyön vastaava: Ulla Hulkkonen

STARAKSI MÄK KAIVERTAJAAN

Kädentaitolaakso Mäk Kaivertaja etsii reippaita työntekijöitä joilla ei mene sormi suuhun. Mäk Kaivertajan kesätyö kestää kaksi leiripäivää, päivät sovitaan etukäteen kesätyöntekijän kanssa. Päivät ovat 28.7–29.7 tai 31.7–1.8. Kesätyössä samoaja pääsee ohjaamaan leiriläisiä leirimuiston teossa ja välillä myös jakamaan tarvikkeita. Työhön saat tarvittavan perehdytyksen leirillä työn alkaessa, etukäteen sinun ei tarvitse tietää mitään. Jos olet ehtinyt tehdä ennen työn alkamista oman leirimuistosi, olet jo tullut asiantuntijaksi!Mikäli sinulla on kokemusta kädentaitoista, kerro siitä hakemuksessasi. Kerro myös, miksi meidän tulisi valita juuri sinut kesätöihin Mäk Kaivertajaan.

Tervetuloa tiimiin!

Kesätyön vastaava: Kaisa Hast

FOKSI STUDIOKEITTIÖ

Foxin studiokeittiö hakee reippaita keittiötyöntekijöitä mukavaan tiimiin. Leiriruokailu on tärkeä osa leiriä ja siksi työskentelemme ahkerasti sen eteen että tuotamme maistuvaa ruokaa. Tässä työssä pääset tutustumaan keittiötyön jokaiseen osa-alaan. Et tarvitse koulutusta tai kokemusta sillä meillä oppii hyvin tekemällä. Kesätyöpaikassa samoaja saa opastusta ja kokemusta suoraan alan ammattilaisilta sekä vanhoilta leiriruokailun asiantuntijoilta ruoanvalmistuksesta jätteiden lajitteluun. Lähetä hakemuksesi josta selviää myös miksi juuri sinun kesätyösi on olla Studiokeittiö-stara Ilves13 leirillä.Tervetuloa tekemään elämyksiä!

Jari Seppänen, Foksi Studiokeittiömestari

Maskigaskarin kesätyö

Sudenpentuohjelma Maskigascar hakee reippaita ja iloisia tekijöitä auttamaan sudareita mm. marionettinuken valmistuksessa ja maskeerauksessa. Maskigascarissa työskennellään kahtena leiripäivänä: perjantaina ja lauantaina. Kesätyössä samoaja pääsee työskentlemäään lasten kanssa luovuuden ja askartelun parissa. Maskigaskar on paikka sinulle, jos tykkäät olla sudareitten kanssa ja suhtaudut innostuneen positiiviseti pikku haasteisiin.Jos sinulla on aiempaa kokemusta kasvomaalauksesta tai askartelunohjaamisesta, ilmoita siitä hakemuksessasi.

Tervetuloa Maskigaskariin

Kesätyön vastaava: Päivi Sundman

Pikku Kepposen Palvelutehtävä

Haetaan palvelukseen reipas ja mitään pelkäämätön karkeakarvainen työläisvaihdokki Pikku Kepposen hulluun porukkaan lisäresurssiksi. Hyvät työpaikkaedut: kaunis maisemakonttori, ilmainen juomavesi.Kesätyön vastaava: Jykä Salonen

Sykkyrän Palvelutehtävä

Sudenpentujen ohjelmapiste SYKKYRÄ hakee reippaita ja toimeliaita työntekijöitä. SYKKYRÄ toimii perjantaina ja lauantaina. Pystytysapua tarvitaan torstaina. Sudenpennut kulkevat saattajansa kanssa ”circuitmaista” rataa kohtauksesta toiseen ja pyrkivät ryhmänä selviytymään erilaisista esteistä ja tehtävistä.Tehtäväksi on olla yleisohjaajana tuolla radalla. Auttaa ja kannustaa kinkkisissä tilanteissa. Myös valokuvaushommia on tarjolla osalle työntekijöitä.

TERVETULOA SYKKYRÄÄN!!!
Kesätyön vastaava: Mia Kylen

Okutin Palvelutehtävä

Haemme 3-4 vikkeläjalkaista ja reipasta samoojaa kesätyöhön.Okuti on sudenpentujen toimintapiste, joka on auki perjantaina ja lauantaina ruokailun molemmin puolin. Ruokailun aikana me vaihdamme pisteemme toiseen paikkaan. Ja juuri tähän vaihtohommaan me tarvitsemme sinun vikkeliä jalkojasi ja vähän käsivoimaakin.

Työpaikkaetuna saat hilpeät työkaverit ja lisää lihaksia.

Kesätyön vastaava: Mervi Maijala / Mikki

UUSI: Taikapölyä taskussa (ilmoitus lisätty 7.4.)

Satutunteja sekä leikkihetkiä, prinsessoja ja lohikäärmeitä.
Kiinnostaako sinua päiväkotitouhut? Risney ottaa vastaa innokkaita samoajia leikittämään ja laulattamaan. Vastuu Risneyssä lapsista on vanhemmilla ja samoajia haluaisimme tekemään kanssamme ohjelmatuokioita lapsille, jotka tulevat paikalle vanhempiensa kanssa.

Voit valita itse pestisi pituuden (1 tai 2 päivää), sovitaan sitten yhdessä minä päivänä tulet paikalle. Pestiin pääset valmistautumaan jo etukäteen suunnittelemalla ohjelmaa, leikkejä ja lauluja. Kerro toki meille miksi juuri sinut kannattaisi valita tehtävään.

Vastuuhenkilö: Pia Hellsten