- 18.6.2013 Partio menee metsään ja ottaa elokuvan mukaan

Hämeen Partiopiiri ry

Tiedote 18.6.2013

Partio menee metsään ja ottaa elokuvan mukaan

Hämeen Partiopiirin piirileiri järjestetään Hämeenlinnan Evolla 24.7.–2.8. Tällä kertaa partioleiri on kuin elokuvaa: leirillä kurkistetaan filmimaailman kulissien taakse. Leirillä asutaan studioissa ja ohjelmakin on saanut vaikutteita elokuvasta, sillä leirillä päästään muun muassa kokeilemaan action-temppuja ja maskeerausta sekä tietenkin osallistumaan ensi-iltaan sekä päättäjäisgaalaan.

Leiriä odotetaan jo innokkaasti. Leirielokuvan ensimmäiset osat nostattavat leiritunnelmaa, ja osallistujat valmistautuvat leirille tekemällä ennakkotehtäviä, esimerkiksi kenkälaatikkokameroita. Monet leirille osallistuvista lippukunnista ovat ottaneet filmiteeman omakseen ja suunnitelleet leirialueensa ja ryhmän asusteet leffahenkeen.

Leirin tekijäryhmä puolestaan on ahkeroinut jo parin vuoden ajan, jotta kesän suurimmalla 4000 osallistujan leirillä kaikki sujuisi kuin elokuvassa. Leiriä toteuttamassa on lähes tuhat vapaaehtoista partiolaista, joilta löytyy osaamista elokuvan tekemisestä tuhansien henkien muonittamiseen. Tekijäjoukossa on mukana kokeneita sankareita ja aloittelevia märkäkorvia, mutta kaikille löytyy kiinnostavaa ja kehittävää tehtävää. Leirin tekemisessä tiivistyy yksi partiotoiminnan perusajatuksista: tekemällä oppiminen.

Hollywood-meiningin takaa löytyy perinteinen partiolaisten metsäleiri, jossa rakennetaan omin käsin ”koti” ja muu tarpeellinen luonnon helmaan reiluksi viikoksi. Leiriläiset nukkuvat teltoissa ja ruokailevat ulkosalla – varsinaisia sisätiloja leiriltä ei löydy lainkaan. Tämä ei leiriläisiä haittaa, päinvastoin: leirit ovat useimpien partiolaisten mielestä parasta partioinnissa. Ystävistä ja yhteishengestä, luonnosta ja leirielämästä saadaan hienoimmat kokemukset ja muistot.

Nykytekniikkakin on läsnä leirillä, sillä leiri elää myös verkossa ja sosiaalisessa mediassa. Leirillä on oma muotiblogi, nettiin tehdään videoita ja leiriläisten käytettävissä on oma mobiilisovellus, joka kertoo leiripäivän tärpit ja uusimmat uutiset. Leirielämä näkyy päivittäin myös Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.