30.7. Partioleiriä seurataan somessa ympäri maailman

Hämeen Partiopiiri ry/ Ilves 13 -piirileiri
Tiedote/juttuvinkki 30.7.2013

Partioleiriä seurataan somessa ympäri maailman

Ilves 13 -partioleiriin osallistuu huimasti enemmän ihmisiä kuin ne 4000, jotka jakavat leiriarjen Evon metsään rakennetussa leirikaupungissa. Kotiväki ja kaupunkiin jääneet kaverit voivat seurata leirin kuulumisia esimerkiksi Facebookin, Twitterin ja You tuben kautta.

Leirin Facebook-sivun tykkääjien määrä moninkertaistui rakennusleirin käynnistyttyä viikko sitten.  Pelkästään leirin sivun postaukset tavoittavat yli 10 000 Facebookin käyttäjää. Kansainvälisenä harrastuksena partioleiri kiinnostaa ympäri maailmaa; kaukaisimmat tykkääjät ovat Hongkongista ja Yhdysvalloista.

Aikuiset leiriläiset ovat leirillä hommissa, eikä isolla leirillä muutoinkaan ehdi osallistua kaikkeen käynnissä olevaan ohjelmaan. Monet ovatkin kiitelleet leirin viestintätiimin tuottamaa uutis-, kuva- ja videovirtaa, jonka avulla omasta älypuhelimesta voi seurata tapahtumia muualla leirissä.

Sosiaalista mediaa hyödynnetään myös muun muassa leirin sisäiseen tiedottamiseen, sillä monella leiriläisellä on mukana älypuhelin: leirin oma mobiilisovellus kertoo päivän leiriohjelman ja muut tärkeät tiedot perinteisten ilmoitustauluviestien täydennykseksi. Ilves 13 The App on Suomen ja kenties Euroopankin ensimmäinen “leiriapp”. Leirin mobiilisovelluksia on käyttänyt arviolta 1000 henkeä.

Median käyttö, medialukutaito ja kuvallinen ilmaisu ovat nykynuorten tarvitsemia arkisia taitoja, joita myös partiossa opetetaan. Ilves 13 -leirin teemana on elokuva ja kuvallinen ilmaisu, ja leiriläiset voivatkin tuottaa sisältöä leirin sosiaaliseen mediaan myös itse. Leirin Instagramin avulla leiriläiset voivat jakaa leiriltä näpsimiään kuvia, kommentoida toisten kuvia ja tykätä niistä. Myös Twitterissä ja erityisesti Facebookissa on ollut vilskettä. You tubeen on ladattu leirin videotiimin eli nuorten leiriläisten kuvaamia ja editoimia leirivideoita.

Näyttää siltä, että sosiaalinen media on tullut osaksi suuria partioleirejä. On mielenkiintoista nähdä, millaisia ideoita ja toteutuksia nähdään Suomen Partiolaisten seuraavalla suurleirillä kesällä 2016.