25.7. Kesän suurin partioleiri alkaa tänään

Hämeen Partiopiiri ry
Tiedote 25.7.2013

Kesän suurin partioleiri alkaa tänään

Noin 4000 leiriläistä suuntaa tänään Hämeenlinnan Evolle Hämeen Partiopiirin Ilves 13 -leirille. Hämeen piirileiri on tämän kesän suurin partioleiri.

Tällä kertaa partioleiri on kuin elokuvaa: leirillä kurkistetaan filmimaailman kulissien taakse. Leirillä asutaan studioissa ja ohjelmakin on saanut vaikutteita valkokankaalta, sillä leirillä päästään muun muassa kokeilemaan action-temppuja ja maskeerausta sekä tietenkin osallistumaan ensi-iltaan sekä päättäjäisgaalaan.

Hollywood-meiningin takaa löytyy perinteinen partiolaisten metsäleiri, jossa rakennetaan omin käsin kaikki tarpeellinen luonnon helmaan reiluksi viikoksi. Leiriläiset nukkuvat teltoissa ja ruokailevat ulkosalla – varsinaisia sisätiloja leiriltä ei löydy lainkaan. Leirisairaalakin on perustettu telttaan. Ulkoilmaelämä ei leiriläisiä haittaa, päinvastoin: leirit ovat useimpien partiolaisten mielestä parasta partioinnissa. Ystävistä ja yhteishengestä, luonnosta ja leirielämästä saadaan hienoimmat kokemukset ja muistot.

Suomen ensimmäinen partioleirimobiilisovellus

Nykytekniikka on läsnä leirillä, ja leiri elää myös verkossa ja sosiaalisessa mediassa. Ennen leiriä on seurattu tiiviisti leirin rakentumista, ja päivityksiä tehdään tiiviiseen tahtii myös leiriltä. Älykännykkä kuuluu monen partiolaisen leirivarusteisiin, ja leirin oma mobiilisovellus kertoo päivän leiriohjelman ja muut tärkeät tiedot perinteisten ilmoitustauluviestien täydennykseksi. Ilves 13 The App on Suomen ja kenties Euroopankin ensimmäinen “leiriapp”. Leirin viestintätiimin tekniikkavelhot ovat luoneet sovelluksen, joka toimii Apple- ja Android-laitteissa, ja vastaavan mobiilisivuston Windows-puhelimille.