26.7. Elokuvamaskit ja marionettinuket sudenpentuohjelman hittejä

Tiedote: Elokuvamaskit ja marionettinuket sudenpentuohjelman hittejä

Hämeen Partiopiirin Ilves13 -leirillä ihan oma ohjelmansa nuorimmille partiolaisille eli sudenpennuille. Elokuvateemaisella leirillä kaikki leirille osallistuvat 1200 sudenpentua pääsevät kurkistamaan leffamaailmaan.

Maskigascar-ohjelmassa sudenpennut valmistavat klassisen marionettinuken kankaasta, vanusta tai puusta. Lisäksi sudenpennut saavat kokeilla maskeerausta.

- Lapset suunnittelevat ja toteuttavat toisilleen kasvomaalauksia, kertoo ohjelmasta vastaava Päivi Sundman.

- Sen jälkeen heistä otetaan kuvat punaisella matolla leirielokuvan tähtien eli sankari-ilvesten kanssa.

Päivi myöntää, että sudenpentujen maskeeraustaitoja ei ole etukäteen testattu. Varmaa kuitenkin on, että luovat ja innokkaat sudenpennut saavat aikaan ainutlaatuista jälkeä. Värit ovat vesiliukoisia, mutta Päivi on sitä mieltä, että maskin saa halutessaan pitää kasvoillaan vaikka koko päivän.

Neo Partanen ja Tommi Turunen Hauhon Partiolaisista päättivät tehdä kasvomaalaukset fiiliksen mukaan eikä mitään suunnitelmia tehty.

- Ihan hauskaa on ollut, Neo arvioi ensimmäisen leiripäivän jälkeen. Tommin mielestä leirillä parasta on ollut kaikki.

Toisella puolella ohjelmalaaksoa tamperelaisen Kaukapartio-lippukunnan sudenpennut askartelevat marionettinukkeaan niin keskittyneesti, ettei tytöillä juuri ole aikaa vastailla toimittajien kysymyksiin.

- Parasta on ollut tehdä kaikkia kivoja juttuja, Johanna Ylälehto ehtii kuitenkin kommentoida. Kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että nukkien teko ei ole liian vaikeaa.

Muissa ohjelmapisteissä sudenpennut pääsevät treenaamaan muun muassa myös toimintaelokuvan tekemistä, kädentaitoja, notkeutta sekä hoksottimien toimintaa. Sudenpennut viipyvät Hämeenlinnan Evolla pidettävällä leirillä torstaista sunnuntaihin; vanhempien partiolaisten leiri jatkuu perjantaihin 2. elokuuta. Sudenpentuleirin päättäjäisiä eli Mysteeri-gaalaa vietetään lauantai-iltana.

Vierailupäivä tuo ruuhkaa Evon suunnalle

Ilves 13 -leirillä on vierailupäivä sunnuntaina 28.7., jolloin paikalle odotetaan jopa 3000 leirivierasta. Valtaosa tulijoista on liikkeellä omalla autolla, joten ruuhkia on odotettavissa. Tulijat pysäköivät autonsa 6 kilometrin päähän leirialueesta, Padasjoentien eli tien 53 lähelle, josta vieraat kuljetetaan sukkulabusseilla leirialueelle. Vierailupäivä alkaa klo 10 ja päättyy klo 16.30, joina aikoina liikennettä on odotettavissa eniten.

KUVAT: http://hameenpartiopiiri.kuvat.fi/kuvat/Medialle/Ilves13+-piirileiri/Maskigascar-sudenpentuohjelma+26.7./

Hauhon Partiolaisten Neo Partanen (keltaisessa paidassa) ja Tommi Turunen (sinisessä) testaavat kykyjään elokuvamaskeeraajana.

Kuoreveden Kotkien Kettutytöt-laumalaiset Ilves the Movie -elokuvan sankareiden, Harri-Petterin ja Super-Marjatan kanssa.

Vuoden verran partiota harrastanut Johanna Ylälehto Kaukapartiosta keskittyy marionettinuken tekoon.

kuvaaja: Virpi Väyrynen