UKK – kysyttyä

Voit lähettää kysymyksesi osoitteeseen: ilves13@hp.partio.fi

 Vanhemmalle/ensikertalaiselle │ Leiriläiselle Lippukunnalle 

Vanhemmalle/ensikertalaiselle

Miksi lähteä Ilves13-leirille?
Partioleiri on seikkailu kaupungin ulkopuolella, jossa elämykset tehdään yhdessä. Ilves13 The Movie -piirileirillä pääset seikkailemaan elokuvateeman mukaisesti. Partioleirillä tehdään yhdessä, kaikki osallistuvat leirin rakentamiseen taitojensa mukaan: pienemmät auttavat teltan pystytyksessä ja rakentavat vaikkapa roskiksia, isommat rakentavat keittokatoksia ja vesijohtojärjestelmää. Partioleirillä pääsee lekottelemaan, kiipeilemään, tutustumaan uusiin kavereihin ja harjoittelemaan erätaitoja.
Ilves13 The Movie -piirileirillä lapset ja nuoret pääsevät teeman mukaisesti vaikuttamaan leirin yhteydessä kuvattavan elokuvan loppuratkaisuun. Leirillä on luvassa paljon uutta tekemistä, jota ei ole aiemmin päässyt kokemaan!

Ketkä leirin tekevät?
Piirileiri tehdään lähes kokonaan vapaaehtoisvoimin. Ilves13-leiriä on suunniteltu jo yli vuoden ajan. Leirintekijät vastaavat leirin eri osa-alueista kuten muonitus, turvallisuus, viestintä. Jokaisella osa-alueella on oma tiimi suunnittelemassa ja toteuttamassa asioita.

Mitä leirillä tehdään?
Leirillä asutaan teltoissa oman lippukunnan kanssa. Savuksi kutsutussa yhteisössä asuu 40–100 partiolaista. Savussa voi oman lippukunnan koosta riippuen olla pelkästään oman lippukunnan partiolaisia tai esimerkiksi jostain muusta leirillä tutustuttavasta lippukunnasta.  Päivisin osallistutaan oman ikäkauden ohjelmiin, joihin on haettu teemoja elokuvamaailmasta. Ikimuistoisia leirielämyksiä tarjoavat yhteiset ohjelmat, jotka kokoavat kaikki leiriläiset esimerkiksi avajaisiin. Yli 15-vuotiaat ja sitä vanhemmat pääsevät osallistumaan myös leirin tekemiseen osallistumalla esimerkiksi eri tehtäviin kyläkeittiöissä ja ohjelmalaaksoissa.

Voiko leirille osallistua isä tai kaveri, joka ei ole partiolainen?
Ilves13-leirille ovat tervetulleet myös ei-partiolaiset. He ilmoittautuvat ja osallistuvat lippukunnan mukana leirille ja pääsevät mukaan fiilistelemään ainutlaatuista leiritunnelmaa. He ilmoittautuvat samalla ilmoittautumislomakkeella ja rastittavat ”en ole Suomen Partiolaisten jäsen” ja valitsevat leirimaksuista ”ei jäsen”-vaihtoehdon.
Jäsenmaksun vuodelle 2013 tulee olla maksettuna ilmoittautuessa, jotta on oikeutettu jäsenen leirimaksuun. Muutoin peritään ei-jäsenen korkeampi leirimaksu.
Perheleiriin osallistuvilta lapsilta, vuonna 2006 ja sen jälkeen syntyneiltä, ei edellytetä partion jäsenyyttä.

Mitä aikuiset tekevät leirillä?
Aikuiset toimivat leirillä pesteissä (esimerkiksi keittävät ja tarjoilevat ruokaa, saattavat nuoria ohjelmaan ja huolehtivat yhdessä partiojohtajien kanssa siitä, että lapsilla on kuivaa ja puhdasta yllään). Lisäksi on tarjolla aikuisillekin sopivaa ohjelmaa kuten musiikkia, toimintapisteitä, rentoutumiskeitaita, kauppoja ja kahviloita.

Entä jos en pääse koko ajaksi? Voiko tulla vain päiväksi?
Leirille voi osallistua myös osa-aikaiseksi, päivämaksulla. Maksu on 25 euroa per päivä. Päivämaksulaisten pitää ilmoittautua 30.6. mennessä.