27.7. Ansioituneita pitkän linjan partiolaisia palkittiin Hämeen Partiopiirin leirillä

Ansioituneita pitkän linjan partiolaisia palkittiin Hämeen Partiolaisten piirileirillä

Partiojohtaja Laura Grönlundille partiolippukunta Näsin Tytöistä Tampereelta on myönnetty Suomen Partiolaisten Hopeajoutsen, partiojohtaja Tero Sistolle Messukylän Metsäpojista on myönnetty Suomen Partiolaisten Hopeasusi ja partiojohtaja Jussi Larekselle  Lauritsalan Siniveljistä on myönnetty Suomen Partiolaisten kultainen ansioristi.

Kaikki ansiomerkin saajat ovat toimineet pitkiä aikoja vaativissa ja vastuullisissa vapaaehtoistehtävissä partion eri tasoilla, lippukunnassa, piirissä ja keskusjärjestössä Suomen Partiolaisissa. Myönnetyt ansiomerkit ovat ansiomerkeistä arvostetuimpia.

Partiojohtaja Laura Grönlund on ollut luomassa ja kehittämässä partiolaisten koulutusta, erityisesti partiojohtajien jatkokoulutusta, ja toiminut useissa tehtävissä kansainvälisillä Jamboree-leireillä.  Partioaate näkyy kaikessa Laura Grönlundin toiminnassa – hänet tunnetaan partiojohtajana, joka auttaa, palvelee ja osallistuu hyväntuulisesti ja hymyillen.

Partiojohtaja Tero Sisto on tehnyt ansiokasta vapaaehtoistyötä Suomen Partiolaisten ansiomerkkiryhmän puheenjohtajana.   Tero Sisto on kehittänyt ansiomerkkijärjestelmää ja luonut vahvaa kiittämisen ja kannustamisen perinnettä partioon. Lisäksi Tero Sisto on tallentanut pitkäjänteisesti partioperinnettä tuleviakin sukupolvia varten.

Partiojohtaja Jussi Lares on toiminut lukuisissa hallinnollisissa partiotehtävissä, muun muassa muutaman vuoden takaisessa partio-ohjelman uudistuksessa sekä Suomen Partiolaisten varapuheenjohtajana 2010-2012. Samalla Jussi Lares on säilyttänyt partiopoikamaisuutensa ja on tuttu näky esimerkiksi partioleirillä.

Merkit luovutettiin Hämeen Partiopiirin Ilves 13 -leirillä Hämeenlinnan Evolla lauantaina 27. heinäkuuta.

Hopeajoutsen myönnetään naispuoliselle partiojohtajalle, joka on toiminut vastuullisissa johtajatehtävissä keskusjärjestössä tai partiopiirissä ja lippukunnassa vuosikausien ajan. PJ-tehtävissä toimiessaan hän on saavuttanut arvoaseman laajalti tunnettuna partiopersoonana. Henkilö on poikkeuksellisen suurella omalla panoksellaan positiivisesti ja rakentavasti vienyt partiotoimintaa eteenpäin ja lisännyt partioliikkeen tunnettuutta. Merkin saajan tekemä partiotyö on ollut partioliikettä kehittävää ja aatteellisesti erittäin vahvaa.

Hopeasusi myönnetään miespuoliselle partiojohtajalle, joka on toiminut vastuullisissa johtajatehtävissä keskusjärjestössä tai partiopiirissä ja lippukunnassa vuosikausien ajan. Partiojohtajan-tehtävissä toimiessaan hän on saavuttanut arvoaseman laajalti tunnettuna partiopersoonana. Henkilö on poikkeuksellisen suurella omalla panoksellaan positiivisesti ja rakentavasti vienyt partiotoimintaa eteenpäin ja lisännyt partioliikkeen tunnettuutta. Merkin saajan tekemä partiotyö on ollut partioliikettä kehittävää ja aatteellisesti erittäin vahvaa.

Suomen Partiolaisten Kultainen ansioristi myönnetään tunnustuksena pitkäaikaisesta ja erittäin ansiokkaasta toiminnasta, joka on koitunut valtakunnallisen partiotoiminnan ja piirin sekä lippukunnan partiotoiminnan hyväksi.

Julkaisuvapaita valokuvia luovutustilaisuuden jälkeen:

http://hameenpartiopiiri.kuvat.fi/kuvat/Medialle/Ilves13+-piirileiri/ansiomerkkien+luovutus/