8.1.2013 Partiolaisten leiri houkuttelee mukaan uusia harrastajia

Partiossa voi tehdä lähes mitä vain. Esimerkiksi ensi kesänä järjestettävä hämäläisten partiolaisten iso leiri Ilves13 the Movie rakennetaan elokuvateeman ympärille – luvassa on muun muassa action-temppuja, vesiaktiviteetteja ja elokuvatähtiä. Tulevan partioleirin odotus onkin innostanut myös uusia lapsia ja aikuisia mukaan partioharrastuksen pariin – vapaita paikkoja voi vielä kysellä lähimmästä lippukunnasta.

Elämykset tehdään yhdessä
Partioleirillä, isoilla ja pienillä, elämykset tehdään yhdessä ja kaikki osallistuvat leirin rakentamiseen taitojensa mukaan, pienimmistä pennuista kokeneimpiin konkareihin.
Tampereen Kotkissa partiota harrastava Niilo Karppinen, 10 vuotta, on jo kokenut retkeilijä ja leireilijä, mutta osallistuu ensi kesänä ensimmäistä kertaa pitkälle leirille.
”Mun tavaroilla on yleensä oma elämä retkillä ja ne kulkee missä sattuu. Se vähän mietityttää, että kuinka hukkaan ne voi noin isolla leirillä mennä”, miettii Niilo neljäntuhannen partiolaisen leirin haasteita.

Niilon kummisetä Tapani Huokuniemi puolestaan on vasta syksyllä liittynyt partioon ja aikoo ensi kesänä viedä johtamansa pienten partiolaisten lauman leirille.
”Vaimolla ja lapsilla on aina niin hauskaa, kun he palaavat innoissaan kotiin partiotapahtumista, että haluan itsekin kokea saman”, Tapani tuumii.

Ensi kesän Ilves-piirileirille partiolaiset voivatkin ottaa mukaan kaverinsa, kumminsa tai vaikka mumminsa, vaikka he eivät vielä olisikaan partiossa. Iso partioleiri on ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua siihen, millaista toimintaa partiossa lapsille ja nuorille järjestetään, ja miten aikuisena voi itse olla sitä toteuttamassa.

Partioleirillä lekotellaan rannalla, istutaan iltanuotiolla, melotaan, kiipeillään ja harjoitellaan erätaitoja, mutta myös pidetään huolta siitä, että muillakin on kivaa. Yksikään partiolainen ei seuraa vierestä, vaan kaikki pääsevät oppimaan itse tekemällä. Partio-ohjelma, se mitä partiossa viikoittain tehdään, on nousujohteista: pienimmät partiolaiset opettelevat turvallista tulitikun käyttöä, kun isoimmat saattavat vastata jo koko leirin paloturvallisuudesta. 

Partiota harrastetaan lähellä
Partiossa järjestetään monipuolista harrastustoimintaa 7 – 22-vuotiaille aikuisten tuella. Ikäkausia on viisi, ja kaikki suorittavat omalle ikäryhmälleen räätälöityjä aktiviteetteja. Aikuiset vetävät ryhmiä, toimivat johtajina ja harrastavat partiota omaan elämäntilanteeseensa sopivalla tavalla.

Partiolaiset kokoontuvat viikoittain lippukuntansa kokoontumispaikassa partiokololla. Partiolippukuntia on lähes joka kunnassa ja monissa on kevään toimintakauden alkaessa tilaa uusille harrastajille. Vapaita paikkoja voi tiedustella lähimmästä lippukunnasta. Yhteystiedot löytyvät Hämeen Partiopiirin sivulta: www.hp.partio.fi/tule_mukaan