28.7. Kesän suurin partioleiri houkutteli mukaan uusia harrastajia

Tiedote 28.7.2013
Ilves 13 -leiri / Hämeen Partiopiiri ry

Kesän suurin partioleiri houkutteli mukaan uusia harrastajia

Hämeen Partiopiirin piirileiri Ilves13:lla vietetään sunnuntaina vierailupäivää, jolloin myös partiolaisten kotiväki pääsee tutustumaan leirielämään. 150 vierasta saapui jo lauantaina, koska he halusivat kokea partioleirin telttayöpymisineen kaikkineen. Ohjelmalaakso Mäk Kaivertajassa vieraat saavat kokeilla partiotaitoja ja -tekniikoita valmistamalla itselleen Walk of Fame -tähden leirimuistoksi.

Myös leiriläisten joukossa on yli parisataa yli 7-vuotiasta ja aikuista, jotka ovat leirillä kokeilemassa, olisiko partio heidän uusi harrastuksensa.

Ruoveteläiset Johanna Martikainen, Marika Manninen ja Heidi Kuutti-Selkee innostuivat lähtemään mukaan leirille lapsien innostamina. Naiset ovat leirillä Stoolin Partiolaisten matkassa.

-          Itse en olisi välttämättä uskaltanut päästää ensimmäisen vuoden sudenpentuani leirille, mutta mukaan lähtemällä molemmat pääsivät mukaan, Heidi kertoo.

Myös oma innostus leiriä kohtaan innosti mukaan.

-        –   Kun neljäkymmentä lähestyy, niin on korkea aika kokea leirielämää, Johanna naurahtaa. Myös omien rajojen kokeilu ja mielenkiinto innostivat naiset lähtemään lasten mukaan leirille.

Kaikille leiri on ollut positiivinen kokemus eikä suuria yllätyksiä ole tullut. Tosin leirielämän tahti on ajoittain ollut todella kiireinen. Uudet leiriläiset odottavat loppuleiriltä hieman vapaata aikaa ja mahdollisuutta tutustua leirin aikuisille suunnattuun ohjelmaan.

Muita aikuisia naiset innostavat rohkeasti mukaan partioon.

-          - Varustelista kannattaa tosin aikuisenkin lukea huolellisesti läpi. Pitkä kerrasto olisi ollut tarpeen illalla, vaikka kotona ajattelikin heinäkuussa pärjäävän vähemmällä vaatetuksella, Heidi neuvoo.

Ennen leiriä lippukunnat houkuteltiin innostamaan mukaan mahdollisimman paljon ei-vielä-partiolaisia. Parhaaseen tulokseen pääsivät ruoveteläinen lippukunta Stoolin Partiolaiset, joka palkittiin leirillä makeasti hienosta saavutuksestaan. Leirille osallistuneista 37 partiolaisesta peräti seitsemän ei vielä ole partiossa.

Partioharrastuksen syyskausi alkaa elo-syyskuun vaihteessa partion paikallisyhdistyksissä, lippukunnissa. Hämeen alueella lähin lippukunta löytyy osoitteesta www.mukaanpartioon.fi

Julkaisuvapaita kuvia osoitteessa:

http://hameenpartiopiiri.kuvat.fi/kuvat/Medialle/Ilves13+-piirileiri/Uutena+partiossa/