2.8. Oma ammattiala voi löytyä partioleiriltä

Hämeen Partioiiri ry / Ilves 13
Tiedote 2.8.2013

Oma ammattiala voi löytyä partioleiriltä

Hämeen partiopiirin Ilves 13 -leiri päättyy tänään Hämeenlinnan Evolla. 4000 partiolaisen Ilves on ollut kesän suurin partioleiri, ja vapaaehtoisille tekijöilleen parin vuoden ponnistus.

- Leiri on ollut ammatillisestikin loistava verkostoitumispaikka. Partiossa tietoturvaneuvonantaja, insinööri, syyttäjä ja talousjohtaja istuvat saman pöydän ääressä miettimässä miten jättileiri puretaan tehokkaasti ja turvallisesti. Työelämässä tällaista tilaisuutta eri alojen yhteistyöhön ei saa milloinkaan, leirin johtaja Mikko ”Tammi” Jylhä Härmälän Haukoista pohtii.

Siviiliammatista huolimatta kaikki ovat lopulta kuitenkin yhteisen ajatuksen äärellä, rakentamassa onnistunutta leiriä lapsille ja nuorille. Leiriorganisaatiossa on työskennellyt viitisensataa vapaaehtoista, minkä lisäksi jokaisella leirin yli 18-vuotiaalla on ollut leirillä työtehtävä. Isolla leirillä oli huolehdittava paitsi turvallisuudesta, ruokahuollosta ja ensiavusta, myös vessojen tyhjentämisestä, kioskien ja kahviloiden pyörittämisestä ja tietenkin eri-ikäisille sopivasta ohjelmasta.

- Eniten ihmiset ovat luultavasti venyneet alaleirien keittiöillä. Järjestimme vielä juuri ennen leiriä ylimääräisen hygieniapassikoulutuksen, mutta silti tekijöitä oli näin suuren leirin muonittamiseen niukasti, Jylhä summaa.

Partiossa saa kokeilla ja oppia

Myös nuoret partiolaiset ovat leirillä päässeet ihan oikeisiin töihin, joista saa työtodistuksen. Leiripesti on monelle ollut myös oivalluksen paikka – omalta tuntuva ammattiala on löytynyt leirillä itse tekemällä ja kokeilemalla.

Hämeenlinnalainen Antti ”Antsa” Vaahtera, 17, Kaskenkaatajat-lippukunnasta löysi leirillä alan, jota lähteä opiskelemaan.

-  Videotiimissä työskentely on ollut ihan huippu pesti! Olen ollut viestinnästä kiinnostunut ennenkin, mutta leiripesti vain vahvisti ajatuksiani. Ottaisin pestin koska tahansa uudestaan! Antsa hehkutti.

Videotiimissä työskentelyyn on kuulunut niin kuvaamista kuin editoimistakin. Tiimin tekemät videot löytyvät leirin omalta kanavalta You tubesta.

Partiokausi alkaa kuun vaihteessa

Mukana leirillä on ollut myös yli 400 lasta, nuorta ja aikuista partiotoiminnan ulkopuolelta. Leirinjohtaja Jylhä on tähän erityisen tyytyväinen ja haluaa korostaa, että partion voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa. Kuten muissakin harrastuksissa, partiossa tarvitaan aikuisia niin viikkotoiminnan pyörittämiseen kuin avustaviin tehtäviin.

Partion syyskausi alkaa paikallisyhdistyksissä eli lippukunnissa elo-syyskuun vaihteessa. Lähimmän hämäläisen lippukunnan yhteystiedot löytyvät osoitteesta www.mukaanpartioon.fi

Padasjoentie ruuhkautuu tänään perjantaina 2.8.

Ilves 13 -piirileiri päättyy tänään perjantaina 2.8., jolloin Lammin Evolla on paljon bussiliikennettä. Ruuhkia on odotettavissa etenkin Padasjoentiellä eli tiellä numero 53 erityisesti klo 12 – 17. Leirin purku kestää vielä muutaman päivän.