Kotiväelle

Partioleiri on seikkailu kaupungin ulkopuolella, ja siellä elämykset tehdään yhdessä. Ilves13-piirileirillä leiriläiset pääsevät seikkailemaan elokuvateeman mukaisesti. Partioleirillä kaikki osallistuvat leirin rakentamiseen taitojensa mukaan: pienemmät auttavat teltan pystytyksessä ja rakentavat vaikkapa roskiksia, isommat rakentavat keittokatoksia ja vesijohtojärjestelmää. Partioleirillä pääsee lekottelemaan, kiipeilemään, tutustumaan uusiin kavereihin ja harjoittelemaan erätaitoja.

Ilves13-piirileirillä lapset ja nuoret pääsevät teeman mukaisesti vaikuttamaan leirin yhteydessä kuvattavan elokuvan loppuratkaisuun. Leirillä on luvassa paljon uutta tekemistä, jota ei ole aiemmin päässyt kokemaan!

Kotiväki voi tulla vierailemaan leirille vierailupäivänä, joka on sunnuntaina 28.7. – ja ottakaa mukaan myös muut sukulaiset ja ystävät!

Mitä mukaan leirille?
Leirivarusteluettelo on julkaistu leirin nettisivuilla ja leirin osallistujat (paitsi aikuiset partiolaiset) saavat luettelon myös postitse kotiin yhdessä leirin käsiohjelman kanssa. Jos leirivarusteista on kysyttävää, kannattaa olla yhteydessä oman lippukunnan johtajiin tai savun eli leirilippukunnan johtoon – kokeneet partiojohtajat osaavat neuvoa, millaisilla kamppeilla leirillä pärjää parhaiten.
Varusteluettelo netissä

Postia leirille
Leiriläisille voi lähettää postikortin, karkkia tai puhtaita vaatteita, sillä posti toimii myös leiriolosuhteissa, joskin tavanomaista hitaammin. Posti tulee perille osoitteella
Ilves 13 
Leiriläisen nimi
Studion eli alaleirin nimi
Savun eli leirilippukunnan numero
16970 EVO

Yhteystiedot leirin aikana

Leiritoimiston puhelin 040 450 5731 päivystää leirin ajan päivittäin klo 8-21, hätätapauksissa ympäri vuorokauden. Leiritoimisto palvelee koko 4000 hengen leiriä, joten yksittäistä leiriläistä koskeviin tiedusteluihin ei välttämättä voida heti vastata. Kannattaa merkitä etukäteen muistiin myös leirilippukunnan eli savun johtajan nimi ja puhelinnumero.

Ketkä leirin tekevät?
Piirileiri tehdään lähes kokonaan vapaaehtoisvoimin. Ilves13-leiriä on suunniteltu jo pari vuotta. Leirintekijät vastaavat leirin eri osa-alueista kuten muonitus, turvallisuus, viestintä. Jokaisella osa-alueella on oma tiimi suunnittelemassa ja toteuttamassa asioita.

Mitä leirillä tehdään?
Leirillä asutaan teltoissa oman lippukunnan kanssa. Savuksi kutsutussa yhteisössä asuu 40–100 partiolaista. Savussa voi oman lippukunnan koosta riippuen olla pelkästään oman lippukunnan partiolaisia tai esimerkiksi jostain muusta leirillä tutustuttavasta lippukunnasta.

Päivisin osallistutaan oman ikäkauden ohjelmiin, joihin on haettu teemoja elokuvamaailmasta. Ikimuistoisia leirielämyksiä tarjoavat yhteiset ohjelmat, jotka kokoavat kaikki leiriläiset esimerkiksi avajaisiin. Yli 15-vuotiaat ja sitä vanhemmat pääsevät osallistumaan myös leirin tekemiseen osallistumalla esimerkiksi eri tehtäviin kyläkeittiöissä ja ohjelmalaaksoissa.