22.7.2013 Jätti-ilmapatja on partioleirin ennakkosuosikki

Kesän suurin partioleiri, Hämeen Partiopiirin Ilves 13, alkaa torstaina 25. heinäkuuta Hämeenlinnan Evolla. Yksi elokuvateemaisen leirin odotetuimmista ohjelmanumeroista on Blob-jätti-ilmapatja, jolla pääsee tekemään stuntloikan veteen.

- Rakennamme keskelle järveä noin 5 metriä korkean tornin, jolta hypätään patjan päälle, kertoo leirin vesiohjelmista vastaava Kaisu Lämsä Ylöjärven Otavat -lippukunnasta.

Turvallisuussyistä jättipatjaa pääsevät kokeilemaan 15 vuotta täyttäneet, varmasti uimataitoiset leiriläiset. Jätti-ilmapatjan lisäksi vesiohjelmassa on muun muassa merirosvotaistelua, eskimokäännöksen opettelua, vesiliukumäki ja mutapainia.

-Meillä on myös perinteinen merenneidon pudotus, Kaisu sanoo. - Palloja heittelemällä pudotetaan merenneito lavalta veteen.

Leirille on tulossa yli 4000 osallistujaa, joten vilskettä riittää niin vesiohjelmassa kuin muuallakin leirissä. Ohjelmalaaksoissa leiriläiset pääsevät harjoittelemaan kädentaitoja, leirikokkausta sekä toimintaelokuvista jalostettuja temppuja.

Leiriä on suunniteltu jo yli kaksi vuotta vapaaehtoisvoimin, ja nyt nähdään, miten kaikki onnistuu käytännössä. Suurella leirillä päästään tekemään ja kokemaan sellaista, mikä ei tavallisessa partioleirillä ole mahdollista. Vesiohjelma on valmisteltu huolellisesti, ja Kaisulla onkin vain yksi toive leirille:

-Toivottavasti aurinko paistaa, niin vedessä on mukava olla.

Ruuhkia Padasjoen tiellä torstaina ja sunnuntaina

Leiri alkaa torstaina 25.7., jolloin noin 4000 leiriläistä saapuu linja-autokuljetuksilla leirialueelle Evolle. Padasjoentiellä eli tiellä numero 53 on odotettavissa paljon liikennettä erityisesti  klo 8-13. Myös sunnuntaina 28.7. autoja on paljon liikkeellä, koska leirillä on vierailupäivä. Vierailupäivään odotetaan jopa 3000 vierailijaa. Nuorimpien leiriläisten eli sudenpentujen leiri päättyy sunnuntaina, mikä myös lisää autoliikennettä Evon suunnalla. Leiri päättyy perjantaina 2. elokuuta.