ravintolapäiva

Ravintolapäivä 17.2.2013 – perusta lippukuntasi kanssa kahvila!

Vuoden ensimmäinen ravintolapäivä on pian täällä. Mutta mikä on ravintolapäivä?

Ravintolapäivänä kuka tahansa voi perustaa oman ravintolan tai kahvilan ilman mitään lupia. Se järjestetään neljä kertaa vuodessa noin kolmen kuukauden välein. Ravintolapäivä lähti liikkeelle Suomesta, mutta nykyään sitä vietetään ulkomaillakin.

Ravintolapäivä tarjoaa oivan rahankeräysmahdollisuuden, jolla voi pienentää leirimaksua. Nyt kannattaakin perustaa koko lippukunnan yhteistyönä oma Ilves 13 -teemainen kahvila.

Kahvilan elokuvateemana voisi olla esimerkiksi:

1.   Pekan ja Pätkän kahvepaari

2.   Jalin suklaatehtaan tehtaanmyymälän kahvio

3.   Café Casino Royale


Jos päätätte perustaa kahvilan, ilmoittakaa se mukaan tapahtumaan osoitteessa http://www.restaurantday.org/fi/ . Näin saatte enemmän asiakkaita kahvilaanne.

Kun alatte suunnitella omaa kahvilaanne, muistakaa ottaa huomioon ainakin seuraavat asiat:

1.   Markkinointi: Puskaradio toimii, mutta se ei pelkästään riitä. Ilmoittakaa ravintolanne olemassaolosta kaikkialla: esimerkiksi ravintolapäivän internetsivuilla, Facebookissa ja uutiskirjeissä lippukuntalaisten kotiin.

2.   Tuotteet: Koko lippukunta voi osallistua leivontatalkoisiin, kaikilla ikäkausilla on aktiviteettejä leivontaan liittyen. Tehkää tuotteet valmiiksi laktoosittomiksi ja muistakaa varata myös joku gluteeniton herkku tarjolle. Huomioikaa myös hygienia valmistuksen ja tuotteiden käsittelyn aikana, älkääkä päästäkö kylmäketjua katkeamaan missään vaiheessa.

3.   Asiakaspalvelu: Päivästä voi tulla hyvinkin vilkas, joten muistakaa varata tarpeeksi käsipareja paikalle. Ravintolapäivän myyntitoiminta ei ehkä ole pienimpien sudenpentujen toimintaa. Huolehtikaa, että kahvilassa töissä olevat jaksavat kantaa kasapäin tyhjiä astioita ja osaavat antaa rahasta oikein takaisin. Hymy ei maksa mitään, mutta sillä tienaa rahaa. Ravintolapäivä on rento tapahtumaa, muistakaa pitää hauskaa!

4.   Rahaliikenne: Varatkaa tarpeeksi vaihtorahaa. Hinnoitelkaa tuotteet valmiiksi tasarahoiksi, jolloin ei tarvitse pelata pikkurahojen kanssa niin paljon.

Ilves 13 -nettisivuille on tulossa lisää vinkkejä kahvilan pitämiseen. Tarjolle tulee myös kahvilapäällikkö Jennan herkkureseptejä. Ei muuta kuin kokkaamaan!