niilo_ja_tapani_217

Ensikertalaiset uskovat, että suurelta leiriltä löytyy ystäviä ja muuta hauskaa

rotyt_webEnsi kesän Ilves 13-piirileirille odotetaan mukaan kaikenikäisiä hämäläisiä partiolaisia, ja myös partioon liittyviä tai tauon jälkeen aktiiviseen partiointiin palaavia. Tässä muutaman piirileirin ensikertalaisen mietteitä lähestyvästä leirielämyksestä.

Roineen Tyttöjen kolon siivoustalkoiden keskellä 13-vuotiaat Lotta ja Maija Rahkonen istahtavat hetkeksi juttelemaan Ilves 13 leiristä. Tytöt ovat hieman hämillään, joskin varmana ilmoittautumisestaan leirille.

- Kuulimme leiristä ensimmäiseksi äidiltä, sanoo Maija.
- Ja muistan, että ollaan käyty edellisellä Ilves-leirillä.

- Niin, vierailupäivänä, kun isoveli oli leiriläisenä, täydentää Lotta.

Tytöt olivat tuolloin 6-vuotiaita ja liittyivät partioon samaisena syksynä. Aktiivisina partiolaisina tytöt ovat osallistuneet viikkotoiminnan ohella moniin retkiin, kisoihin ja tietenkin lippukuntaleireille. Piirileiristä tulee kuitenkin siskosten ensimmäinen ison leirin kokemus: he olivat vuoden liian nuoria osallistumaan SP:n suurleirille Kilkkeelle vuonna 2010.

- Ainakin kavereitten kanssa aiotaan pitää hauskaa, Maija kertoo leirisuunnitelmista.

- Ohjelmasta ei paljon tiedä, mutta siitä leffa- jutusta oon kuullu, toteaa Lotta.
- Varmaan jotain tapahtuu yölläkin?!

Odottavatkohan tytöt leirikastetta tai jotain sen tapaista? Ilmoittautumisen suhteen molemmilla on varma tieto: se on tehtävä 15.1.13 mennessä.

Toisaalla, jokseenkin samaan aikaan, kymmenvuotias Niilo Karppinen ulkoilee kummisetänsä Tapani Huokuniemen kanssa. Ilves 13 -piirileiri ääneen sanottuna saa molemmat myhäilemään. Tampereen Kotkissa partioiva Niilo on jo kokenut retkeilijä ja leireilijä, mutta osallistuu ensimmäistä kertaa pitkälle leirille. Harjun Poikien Tapani puolestaan on vasta syksyllä liittynyt partioon ja aikoo viedä johtamansa lauman leirille.

niilo_ja_tapani_web

- Mun tavaroilla on yleensä oma elämä retkillä ja ne kulkee missä sattuu. Se vähän mietityttää, että kuinka hukkaan ne voi noin isolla leirillä mennä, miettii Niilo.
-  Mutta on ne aina lopuksi löytynyt. Ohjelmassa on varmaan hienoa, kun kaikki leiriläiset on samassa paikassa ja lavalla tapahtuu jotain. Niinku olen nähnyt Roverwayn videosta.

-  Vaimolla ja lapsilla on aina niin hauskaa, he palaavat innoissaan kotiin partiotapahtumista, että haluan itsekin kokea saman, tuumii puolestaan Tapani.
- Nähdäänköhän me Niilo leirillä?

- Kyllä varmaan, jos etsitään toisemme, arvelee Niilo.

- Omien partiokavereitten lisäksi siellä kyllä saa uusiakin kavereita, hymyilevät molemmat.

Raportoi meille leirinodotustunnelmista!

Millainen on sinun tai vartiosi leirinodotustunnelma? Miten valmistaudutte? Kirjoita tarinasi a/tai ota kuva ja lähetä se tanja.lumiala-huokuniemi@hp.partio.fi. Julkaisemme juttuja mahdollisuuksien mukaan!