Hämeen piirihallitus keskusteli pitkään leiristä

Torstaina 1.9.2011 HP:n piirihallitus käsitteli pitkään leirinjohtajan esitystä. Esitys hyväksyttiin pienin muutoksin, ja staabissa on nyt siis johtajapari. Varajohtajan esittely tulkoon myöhemmin henkilön omasta toimesta esim. täällä, pidetään jännitystä (?) vielä hetken yllä.

Paljon keskusteltiin ohjausryhmän roolista ja alustavasta organisaatiosta. Selvästi ainakin jälkimmäinen vaatii vielä pohdintaa. Kuten edellisessä entryssä kirjoitin, koitetaan pysyä läpinäkyvinä. Siksi pohdin tässä itsekseni täälläkin vielä lisää asiaa.

JaakkoH antoi oheiset ajatukset pohdittavaksi:

Logistiikka ja hankinta
Kuljetus
Varastot
Hankinta
Muonitus (kenties lukuun ottamatta ruuanvalmistusta eli pelkkä muonituksen varasto ja logistiikka)
Yleinen suunnittelu, esim. aikataulut, mahdollisesti kaavaa osittain, opasteet

Tekniikka
Sähkö
Vesi
Rakentelu
Tietoliikenne
Kaava?

Huolto
Turva
Pelastus
Lääkintä
Muonitus?
Ympäristö?

Mielestäni tuossa on paljonkin järkeä. Ennenkaikkea pitää huomioida, että logistiikalla on leiriaikanakin paljon hoidettavaa juurikin myös ruokien kuljetuksessa.

Lopullisessa vaakakupissa painavat siis tärkeät tehtäväroolit, mutta myös se, että staabi ei saisi paisua liian suureksikaan. HarrL oli tutustunut Uudenmaan piirileiriprojektiin.(Note to self: Pitääpä olla heihinkin yhteydessä.) Siellä oli ilmeisesti ajateltu muodostaa leirinjohtajien ja projektihenkilön staabi (eli yht. 3 hlöä) ja laajennettu staabi, jossa on sitten enemmän väkeä. Staabin rooli lähinnä linjata ja sitten laajennetulla vissiin päätettäisiin yksityiskohtiin menevämpiä asioita.

Oli miten oli, tätäkään asiaa ei voi kauaa vatvoa. Rekryn ohessa tämän vuoden puolella voi vielä jumppaa tehdä, mutta kun lumi tulee maahan asti, tämän on oltava jo lujaa pultattu routaantuvaan maahan.

Tammi