Coachingia ja koiria vaeltajaohjelmissa

Vaeltajien leiri on koostunut suurimmaksi osaksi omista pesteistä, mutta ohjelmaa oli näille 18-22-vuotiaille järjestetty sunnuntaina ja maanantaina. Laaksoista HOO2OO, Äksön ja Mäk Kaivertaja olivat auki ja lisäksi tarjottiin useita muita vain vaeltajille tarkoitettuja aktiviteetteja. Jasmiina Parkkinen Messukylän Metsätytöistä valitsi hieman erilaisia aktiviteetteja.

Unelmien työpaikka -nimellä kulkevassa ohjelmassa tehtiin ammatinvalintaneuvojan ja rekrytoijan ohjauksessa erilaisia tehtäviä, joiden tarkoituksena oli syventää omaa itsetuntemusta. Osallistujat kokeilivat coachingia eli he kyselivät toisiltaan työelämään liittyviä kysymyksiä nopeaan tahtiin ihan kuin työhaastattelussa.

-Keskustelut antoi ajattelemisen aihetta. Aloin miettiä omia piirteitäni tarkemmin ja sitä, mihin ammattiin sopisin, Jasmiina sanoo.

Äksön-laakson lisäksi toimintaa elämäänsä sai hakea Action Trackistä eli gps-suunnistuksesta. Joukkueelle annetaan Samsung Galaxy-puhelin, jossa on Action Track-sovellus asennettuna. Sovellus osoittaa suunnan, johon pitää kulkea tietty metrimäärä. Kun oikea piste on saavutettu, sovellus kysyy tässä tapauksessa elokuva-aiheisen kysymyksen. Joukkue yrittää kerätä mahdollisimman suuren pistepotin, jota voi kasvattaa taktikoimalla esimerkiksi reittivalinnoilla.

-En ole aiemmin kokeillut tällaista, mutta oli tosi hauskaa ja sellaista erilaista tekemistä.Yhteensä kävelimme parin tunnin aikana 9 kilometriä.

Leiriin saapui omasta toiminnastaan kertomaan Vapepa eli Vapaaehtoinen pelastuspalvelu, joka piti Kadonneen jäljillä-ohjelman vaeltajille. Aluksi kokeiltiin, miten etsintäkoira löytää kadonneen leikkimällä Sardiinit purkissa-leikkiä. Osallistujat kokeilivat rivietsintää. Maastoon oli piilotettu esineitä sekä tietysti testihenkilö.

-Vapepan toiminta rupesi kyllä kiinnostamaan, voisin hyvin tarkita osallistumista peruskurssille, Jasmiina kehuu.

Pakolaisavun järjestämässä roolipelissä kokeiltiin, millaista on olla pakolainen ja mitä ongelmia he joutuvat kohtaamaan.

Pakolaisavun järjestämässä roolipelissä kokeiltiin, millaista on olla pakolainen ja mitä ongelmia he joutuvat kohtaamaan.

Kuvat Hannu Strömberg