Vierailupäivä1

”Varo juuria!”

Hieman ennen aamukymmentä Ilvessuoraa pitkin tepastelivat vierailupäivän ensimmäiset vieraat. Eipä siinä kauaa kestänyt, kunnes Ilveksen kävelytiet olivat täynnä leiriläisten omaisia, ystäviä ja tuttuja. Vierailijoiden lukumäärä kipusi 2 700 asti.

Hyväntuulista puheensorinaa kuului pitkin Evon leirialuetta.

- Aivan mahtava leiri! Ei voi käsittää, että tänne on saatu tämmöistä aikaan.

Päivä antoi leiriläisille mahdollisuuden toimia vieraidensa opastajina. Lapset ja nuoret kuljettivat hämmästeleviä perheenjäseniään pitkin savuja, studioita ja ohjelmalaaksoja. Käsienpesupaikalla sudenpentu opasti nuorempaa, ei ainakaan vielä partiossa olevaa sisarustaan hanojen oikeaoppisesta käytöstä.

Aamupäivällä HOO200-laakson rannalla kävi kuhina. Moni halusi nähdä esimerkiksi blob-ilmapatjan ja jättiliukumäen. Sen nähdäkseen piti kävellä jyrkähkö polku ylös asti. Eräs seikkailijaikäinen leiriläinen huomauttikin vanhemmalleen:

- Varo juuria!

Hernesoppa maistui

Marjatantaipaleella vastaan kävelivät Satu Enwald, Seppo Ilva ja Tuomo Ilva. He olivat tulleet tapaamaan Aitopartion lippukuntaan kuuluvia leiriläisiä. Kolmikko kertoi hymyillen vierailevansa ensimmäistä kertaa näin suurella leirillä.

- Kaikki vaikuttaa mielenkiintoiselta ja tapahtuma on järjestetty sujuvasti. Lounaallekin pääsi ilman ongelmia, he totesivat.

- Ja hernesoppa oli oikein hyvää.

Päivän aikana esimerkiksi kahvila Juurakon Huldaan ja pehmiskioskille muodostui varsin mittavia jonoja. Ihmetystä vieraiden keskuudessa herätti se, kuinka nopeasti ostokset saatiin kuitenkin tehtyä.

Tähti muistoksi

Mäk Kaivertaja -laakso oli avoinna vierailijoille klo 11:30–15. Kello 13 mennessä leiritähden oli käynyt tekemässä yllättävän moni. Ohjelmalaakson työntekijät totesivat, että työpisteillä oli ollut koko ajan porukkaa. Osa oli saapunut paikalle jo ennen laakson aukenemista.

Juuri tehty leiritähti kädessään olivat myös Heidi ja Risto-Matti Lehto, jotka vierailivat Harjun Poikien lippukunnan luona. He olivat suunnitelleet jo ennen Evolle saapumista käyvänsä Mäk Kaivertajassa. Laaksoon oltiin tyytyväisiä.

- Pisteet olivat monipuolisia ja hyvin ohjattuja, kehui Heidi.

- Oli hyvä, ettei täällä ollut pelkkää askartelua. Mukaan oli sekoitettu hieman fysiikkaa ja kemiaa, Risto-Matti jatkoi.

Kiitosta sai myös se, että laaksosta sai vinkkejä tekovaiheiden toteuttamiseen kotioloissa.

Aurinkoisesta säästä nauttineet vierailijat poistuivat Ilvekseltä klo 16:30 mennessä.

Kuvat: Virpi Väyrynen