2807_kogi (2)

Lintukansan tapaamisessa haastettiin johtajia avoimuuteen

Isojen leirien ohjelmaan kuuluvat perinteisesti lintukansan kokoontumisajot eli Ko-Gi -tapaaminen. Sunnuntai-iltapäivänä Oscar´siin vaelsi yli 60 partiojohtajien jatkokurssin suorittanutta tapaamaan vanhoja ja uusia ystäviä.

Valokuva: Ko-Gi -tapaaminen

 

Oscar’s tuli Ko-Gi -porukasta täyteen, ja atmosfääri oli lämmin, jopa kuuma.

Ko-Gi-ryhmän puheenjohtaja Timo ”Mudi ” Muttonen muistutti kokeneita johtajia siitä, että monikulttuurisuus ja avoimuus ovat partiolle elinehto.
- Meidän pitää olla valmiita ottamaan mukaan kaikki, jotka jakavat partion arvopohjan, Mudi muistutti.
- Muuten järjestömme näivettyy.

Mudi haastoi johtajat viemään avoimuutta eteenpäin kaikessa partiotoiminnassa ja miettimään, miten omalla toiminnallaan vaikuttaa siihen, että saamme lisää lapsia ja aikuisia mukaan partioon.

- Monikulttuurisuus tarkoittaa myös sitä, että ymmärretään ja hyväksytään naapuripiirin ja naapurilippukunnan kulttuuria.

Valokuva: Ko-Gi-tapaamisen pullat

Pullatkin oli koristeltu teeman mukaan.

Kolmiapila-Gilwell -kurssin suorittaneet johtajat laitettiin palvelutehtävänä miettimään, millä eväillä partio pärjää tulevaisuudessa. Keskustelun tuotoksia on tarkoitus käyttää hyväksi talven aikana etenevässä pitkän tähtäimen suunnittelussa, joka tulee Suomen Partiolaisten jäsenkokouksen hyväksyttäväksi ensi syksynä.

Valokuva: Nappulat saivat Matti ja Henna
Matti ja Henna saivat kurssin suoritetuksi ja Ko-Gi-huivin ja nappulat kaulaansa.

Ko-Gi-tapaamisessa ”nappulat” eli Ko-Gi -koulutuksen suorittamisen tunnukset saivat Henna Heikkilä Liekkitytöistä Hämeenlinnasta ja Matti Nurmi Lahden Sinisistä.  Tapaaminen päättyi leikkimieliseen lintutietovisaan.

Valokuva: Japanin Jamboreen markkinointisumot

Osallistujia viihdyttivät myös sumopukuihin sonnustautuneet Teemu Keso ja Mikko Roininen, jotka markkinoivat Japanin Jamboreeta vuonna 2015.

”101 lintuharrastuksen kultaista sääntöä” -kirjassa sanotaan seuraavaa: ”Lintuharrastuksen maailmassa onni hymyilee useimmin ja säännöllisimmin niille, jotka käyttävät aikaa ja vaivaa ollakseen oikeassa paikassa oikeaan aikaan sekä oikeassa tilassa ja oikein varustautuneena hyödyntääkseen tilanteen parhaalla mahdollisella tavalla.” Tämä kultainen ohje kuultiin tapaamisen aluksi, ja siinäpä riittää pohdittavaa meille kaikille.

Kuvat: Virpi Väyrynen