Usein kysytyt kysymykset

Voit lähettää kysymyksesi osoitteeseen: ilves13@hp.partio.fi

Vanhemmalle/ensikertalaiselle Leiriläiselle │ Lippukunnalle

Lippukunnalle

Montako johtajaa leirille tarvitaan?

  • Savussa majoittuu kahdenlaisia johtajia: savunjohdollisiin tehtäviin pestattuja sekä muihin leirin tehtäviin pestattuja.
  • Savu voi koostua useasta lippukunnasta.
  • Savussa tarvitaan savunjohdollisiin tehtäviin yksi yli 17-v. johtaja täyttä kymmentä leiriläistä kohden. Lisäksi savussa tulee olla täyttä 50 leiriläistä kohden vähintään yksi yli 18-vuotias johtaja savunjohdollisissa tehtävissä. (Esim. 53 leiriläistä -> vähintään 5 johtajaa, joista vähintään yksi yli 18-vuotias.)
  • HUOM! Savussa saa olla savunjohdollisissa tehtävissä korkeintaan 10 %:n ylitys minimimäärään. (Esim. 124 leiriläistä -> vähintään 12 johtajaa ja enintään 13 johtajaa.)
  • Sudenpennuilla tulee olla yksi yli 18-vuotias per 8 sudenpentua. (Esim. 13 sudenpentua ja 40 muuta leiriläistä -> vähintään 5 johtajaa, joista vähintään kaksi yli 18-vuotiasta.)
  • Savun lippukunnat nimeävät savunjohdollisissa tehtävissä olevista savunjohtajan.
  • Jokaisesta savusta tarvitaan lisäksi henkilöitä kyläkeittiöön puolipäiväiseen pestiin: yksi per 25 leiriläistä / savu eli esim. 75 leiriläistä -> väh. 3 hlöä keittiölle. Näitä muonittajia ei lasketa savunjohdollisiin tehtäviin kuuluvaksi.
  • Johtajiksi kannattaa houkutella lippukunnan entisiä aktiiveja ja lasten vanhempia!
  • Päivämaksu mahdollistaa myös osa-aikaisen osallistumisen ja johtajien vaihtamisen leirin aikana.
  • Savunjohtoon laskettavien on asuttava savussa.

Miten savut muodostetaan?
Lippukunnat saavat muodostaa savun yksin tai toisen lippukunnan kanssa. Myös kolmen pienen lippukunnan yhteissavu on mahdollinen. Savun koko tulee olla 40–100 henkeä. Lukumäärään lasketaan myös sudenpennut, vaikka heidän leirinsä on kestoltaan lyhyempi.

Mitä jos lippukunnastamme ei löydy tarpeeksi johtajia?
Lasten johtajiksi kannattaa houkutella vanhempia ja vanhoja lippukuntalaisia, jotka ovat jääneet pois aktiivitoiminnasta. Leiriläisen ei tarvitse olla Suomen Partiolaisten jäsen, mutta tällöin heidän leirimaksunsa on hieman suurempi. (Jos lippukunta haluaa, se voi toki maksaa tuon ylimenevän osuuden ei-partiolaisen johtajan puolesta.) Yhteistyötä kannattaa myös tehdä samaan savuun tulevien lippukuntien kanssa, jos ryhmiä voisi yhdistää yli lippukuntarajojen. Kannattaa huomioida myös päiväosallistumismahdollisuus, jos johtajat pääsevät osallistumaan leirille vain osaksi aikaa, ja vaihtaa siten johtajia kesken leirin.