Usein kysytyt kysymykset

Voit lähettää kysymyksesi osoitteeseen: ilves13@hp.partio.fi

Vanhemmalle/ensikertalaiselle │ Leiriläiselle │ Lippukunnalle

Leiriläiselle

En pääsekään osallistumaan leirille. Voinko vielä perua osallistumiseni?
Jokainen Ilves13-piirileirille ilmoittautunut on sitoutunut seuraavaan peruutusehtoon (ehto on kirjattu ilmoittautumislomakkeeseen) ”Ilmoittautumisen voi perua 31.1.2013 saakka veloituksetta. Tämän jälkeen leirimaksua ei palauteta, mutta sinulla on mahdollisuus etsiä joku tilallesi leirille.”

Jos joudut peruuttamaan leirille lähdön, voit etsiä tilallesi toisen leirille lähtijän ja sopia hänen kanssaan leirinmaksun jakamisesta. Ilmoita asiasta lippukuntasi leirimanagerille ja piiritoimistolle (ilves13@hp.partio.fi) ja kerro tilallesi tulevan henkilön nimi. Viimeinen päivä ilmoittaa vaihdoksesta on 1.7.2013.

Peruutusehdot on yhteisesti sovittu tämänlaisiksi muun muassa siksi, että ilmoittautumisten perusteella tehdään hyvissä ajoin suuria hankintoja leiriä varten. Siksi leirimaksua ei palauteta.

Partion jäsenmaksun maksaneita koskee lisäksi seuraava tieto: ”Jos peruutuksen syy on sinua tai lähiomaistasi kohdannut sairaus tai tapaturma, voi osallistumismaksun periä lääkärintodistusta vastaan partiovakuutuksesta vakuutusyhtiön lomakkeella.” Sairaudesta on tällöin oltava lääkärintodistus, ja kyseessä on oltava odottamaton, äkillinen sairastuminen tai tapaturma joka pakottavasti on estänyt leirille lähdön. Partiovakuutuksesta voi lukea lisää täältä: if.fi/partio.

Pitääkö perheleirissä majoittuvalla olla pesti? Pitääkö alle 7-vuotiaalla olla molemmat vanhemmat mukana leirillä?
Perheleirissä tulee toisella vanhemmista olla kokoaikainen leiripesti ja toinen hoitaa lapsia. Vanhemmat voivat myös vuorotella osa-aikaisissa leiripesteissä, jolloin aina toinen vanhemmista hoitaa lapsia. Perheleirille voi osallistua myös yksittäinen aikuinen lapsensa kanssa, mutta tällöin tulee sopia jonkun toisen aikuisen kanssa vastaavasta järjestelystä. ”Leiriperhe” voi siis koostua aikuisista, jotka ovat eri perheistä. Tällaisista poikkeusjärjestelyistä tulee mainita Majoittuminen-kohdan lisätiedoissa.

Voiko leiriltä poistua päiväksi omiin menoihin?
Kesken leiriä poistuminen on poikkeustapaus ja vaatii aina erityisjärjestelyitä. Leiriltä voi poistua erityisistä syistä yhden päivän menoihin, kuten perhejuhliin. Poistumisesta on sovittava ennen leiriä oman lippukunnan johtajien kanssa, ja tieto on oltava etukäteen leiritoimistossa.

Kuinka ilmoitetaan alle 7-vuotiaat lapset?
Jokaisesta ilmoittautuneesta täytetään oma ilmoittautumislappu. Alle 7-vuotiaan ilmoittautumislomakkeelle merkitään lapsen huoltajan tiedot sekä majoittuminen-kohtaan hänestä vastuussa olevan vanhemman nimi. Vastaavasti leirillä lapsesta vastuussa olevan vanhemman ilmoittautumislomakkeelle merkitään samaan kohtaan niiden lasten koko nimet ja syntymävuodet, joista hän on vastuussa.

Meillä on tällä hetkellä toiminnassa 6-vuotias sudenpentu, voiko hän osallistua sudenpentuohjelmaan?
Alle 7-vuotias voi osallistua laumansa mukana sudenpentuohjelmaan ja majoittua lippukunnan kanssa leirillä. Ilmoittautumislomakkeella hänet merkitään leirimaksu ja leiriohjelma kohdassa sudenpennuksi täysiohjelma=täysimaksu-periaatteella.

Voinko täyttää oman ilmoittautumisen suoraan netissä?
Jos olet yli 18-vuotias, voi täyttää ilmoittautumisen suoraan Polku-jäsenrekisteriin. Palauta lisäksi ilmoittautumislomake lippukuntasi leirimanagerille, jotta lippukunnan vastuuhenkilöt ovat tietoisia esimerkiksi erityisruokavalioista ja mahdollisista muista huomioitavista seikoista.

Minkä ikäkauden ohjelmaan osallistun?
Ilmoittautumislomakkeen syntymävuodet ovat suuntaa-antavia. Pääsääntöisesti osallistujat edustavat leirillä sitä ikäkautta, jonka toimintaan he ovat osallistuneet keväällä 2013. Lippukunta voi päättää, että seuraavaan ikäkauteen siirtyvät (esim. keväällä tarpoja, syksyllä samoaja) osallistuvatkin leirillä jo seuraavan ikäkauden ohjelmaan. Suosittelemme kuitenkin osallistumista sen ikäkauden ohjelmaan jota suorittaa. Leiriohjelmassa on huomioitu seuraavaan ikäkauteen siirtyville ohjelman lopussa maistiaisia tulevasta ikäkaudesta, joka tukee siirtymistä syksyllä uuteen ikäkauteen.
Ei-jäsenenä leirille tulevat ovat tervetulleita osallistumaan ohjelmaan lippukunnan saman ikäisten kanssa.

Miten merkitsen kun minulla on sellasia ruoka-aineallergoita joita ei ole valmiissa listassa?
Entä terveydentilaan liittyvät lisätiedot?
Lisätiedot lähetetään osoitteeseen ilves13.muonitus@hp.partio.fi ja vastaavasti sellaiset terveydentilaan liittyvät asiat, joita ei peruslomakkeella pysty täyttämään, voi lähettää osoitteeseen: ilves13.laakinta@hp.partio.fi.