JtV

Samoajana Juokse tai Vuole -kisassa

Tiistaina 30.7. meidät herätettiin liian aikaisin aamulla! Heti yhdeksältä piti olla kaikki kamat repuissa pakattuna johtajakahvilalla, valmiina kisaamaan toisia vartioita vastaan. Osalla joukkueista kamat olivat hukassa, ja toiset odottelivat tihkusateessa aloitusrastilla koskematta lähtötehtävään, sillä tarvikkeisiin koskeminen oli ehdottomasti kielletty ilman lupaa, eikä lupaakaan saanut edes sankareilta!

Yhdeksän jälkeen kisa saatiin käyntiin sankareiden kannustuksella ja nikkarointi alkoi. Joukkueiden tehtävänä oli tehdä puusta Pinocchio-sätkynukke Yritystä oli ilmassa…

Kartat saatiin fiksusti valmiiksi muovitaskuissa, sillä pientä sadetta tuli vähän väliä. Samalla saimme matkatehtävän, jossa piti selvittää sananmuunnoksista suomalaisia näyttelijänimiä, roolihahmoja ja elokuvia.

Reitti oli ainakin samoajille helppo, sillä rastien välit olivat suurimmaksi osaksi sorateiden varsilla tallustelua. Kaikki rastit sopivat elokuva-teemaan, ja ne olivat sopivan rentoja, ainakin ns. normaaleihin pt-kisoihin verrattuna!

Pääsimme näyttelemään pantomiimina elokuvantekoon liittyvää sanastoa, mikä oli kivaa! Nauhalla pyörivistä elokuvamusiikeista ei kaikista saanut selkoa, mutta osa biiseistä oli tuttuja tai liian helposti arvattavia. Matkan varrella oli mukava kun törmäsi tuttuihin, kirjaimellisesti.

Reittiä oli mukava kiertää, ja muutenkin koko kisa oli hyvin suunniteltu, kun joukkueet kulkivat rataa eri suuntiin. Rastipaikat eivät ruuhkautuneet jousiammuntapaikaa lukuunottamatta. Siellä toisten yrittäessä tähdätä kohti maalitaulua, tai sen yli, muut pystyivät jonottaessaan jatkamaan matkatehtävää. Tarpojien vihjelistaa salaa kurkattua sai samoajakin muutaman uuden idean nimien selvittelyyn…

Ennen ruokailua pääsimme yhdistelemään näyttelijöitä ja heistä lehdissä olleita lööppejä. Oli Aku Hirviniemeä ja Harry Potteria. Joitakin otsikoita olikin vaikea yhdistää oikeaan henkilöön.

Ruokailu oli järjestetty hyvin, eikä ruuhkaa ollut. Ruokailun aikana vastasimme perinneruokia ja terveysaiheita koskeviin kysymyksiin, ja silloin tuntui kuin olisimme olleet terveystiedontunnilla koulussa!

Päivän aikana pääsimme potkupyöräilemään limsapullojen ympäri Ilvessuoralla, maskeeraamaan joukkuetovereita, jonka seurauksena Taotao-ilmiö levisi kisaajien keskuudessa, kuljettamaan tennispalloa labyrintissa, tekemään tulitikkusiltoja ja muovailemaan ilveksiä savesta. Savirastilla olikin jos jonkin näköisiä versioita ilveksestä.

Vielä ennen maalia vastasimme Uuno Turhapuroa koskeviin kysymyksiin, jotka eivät olleetkaan turhan helppoja. Saimme myös tietää, että Uuno tunnetaan myös Englannissa!

Ennen maalia monet joukkueet jäivät vielä ratkomaan matkatehtävää parhaansa mukaan, ja niin mekin teimme. Pitkän päivän jälkeen pääsimme maaliin joskus viiden jälkeen.

Kisasta jäi kaikenkaikkiaan kiva ja rento fiilis, kolhuista ja mustasta silmästä huolimatta!

Jutun kirjoittivat samoajatehtäväläiset Sara-Pauliina Aho ja Suvi Rantanen

Kuva: Hannu Strömberg