MästerTseffi

Mäster Tseffin maistuvat murkinat

Foksin seikkailijat, tarpojat ja samoajat saapuivat keskiviikkoiltapäivänä Mäster Tseffi -ohjelmalaaksoon. Laaksossa tehtiin hieman erilaisempaa ruokaa retkikeittimillä.

- Tarkoitus on valmistaa perunamuusia, puolukkahilloa, pinaattipihvejä sekä jälkiruoaksi kookossuklaapalloja, kuvaili laaksopäällikkö Minna Kulla.

Minna kertoi ruoka-annosten onnistuneen pääosin hyvin. Suuremmilta onnettomuuksilta oli vältytty, sillä laakson ensiapusaldo koostui vain parista pienestä palovammasta ja haavasta.

Turvallisuuteen olikin satsattu Mäster Tseffissä. Ohjelman alussa tarpojat ja samoajat osallistuivat alkusammutuskoulutukseen, jonka veti leirin palomestari Valtteri Käkönen tiimeineen. Seikkailijat olivat saaneet saman koulutuksen Sepeliä edeltävänä päivänä.

Koulutuksessa näytettiin, miten käsisammutinta ja sammutuspeitettä käytetään oikeaoppisesti. Lopuksi esiteltiin, kuinka pelastaa palamaan syttynyt ihminen.

Innokkaana kokkaamaan

Kiikan Leiripeikoista ja Tyrvään Metsäpojista muodostunut ryhmä odotti saavansa ohjelmalaaksossa hyvää ruokaa. Sepeli-pelissä he olivat valmistaneet kinuskipopcornia, josta oli sitten tullut porukan lempiretkikeitinruoka.

- Se ei ollut edes vaikeata, he kertoivat.

Mouhijärven Metsojen mielestä kokattava ruoka vaikutti hauskalta. Hienointa heidän mielestään oli, että laaksossa sai testata omia ruoanlaittotaitojaan. Metsot uskoivat myös onnistuvansa tehtävässä:

- Luovuutta peliin, sekoitetaan vähän aineksia!

Heidän mielestään pahinta, mitä Mäster Tseffissä voisi sattua, olisi joko pohjaan palanut ruoka, toisten satuttaminen vahingossa tai koko laakson tuhoaminen.

Myös Lentävän Samoojien odotukset olivat korkealla.

- Vihdoin kiinteätä ruokaa!

Ryhmä olikin varsin kokenutta trangia-kokkauksen saralla. Haastavinta, mitä he olivat aiemmin tehneet, oli suklaakakku. Sen valmistus kesti kolme tuntia.

- Tosin meiltä eksyy aina sinolia ruokaan, ryhmä nauroi.

Toimittaja pääsi maistamaan laakson vetäjien tekemiä kookossuklaapalloja. Hyviä olivat!

Haastatteluissa avusti samoajatehtävässä ollut Sara-Pauliina Aho

Kuvat: Kari Heikkilä ja Virpi Väyrynen

Ruokakuvakollaasin koostanut: Sami Kuivasaari