Kuva: Sonja Fallström

Risneyssä vietettiin Olumppialaisia

Risneyssä oli torstaiaamupäivänä hälinää. Eri maan edustajat kiersivät juuri kunniakierrosta. Mukana olivat esimerkiksi Suomi ja Englanti, mutta myös Ankkalinna. Kierroksen jälkeen perheleiriläiset huusivat Risneyn oman huudon. ”Olumppialaiset” olivat alkaneet.

Risney järjesti omat leiriolympialaisensa viimeisenä kokonaisena leiripäivänä. Kilpailijat ottivat osaa neljään eri lajiin.

Ensimmäisenä lajina oli ”Hessu Hopon rennompi keihäänheitto”. Keihäänä toiminut lötkö-pötkö lensi usein komeassa kaaressa, joskus jopa katsomoon asti. Vauhdinottomatka pidentyi pari kertaa maratoniksi, mutta se ei leikkimielisissä leiriolympialaisissa haittannut.

Kahtena seuraavana lajina olivat ”Mikki Hiiren muotokuva” sekä ”Pelle Pelottoman petankki”. Ensiksi mainitussa piirrettiin Mikki Hiiri sokkona muiden lapsien avustaessa kilpailijaa. ”Pelle Pelottoman petankki” oli tarkkuusheittoa. Kanadan joukkue sai pallon, eli muovisen pääsiäismunan, muutaman kymmenen sentin päähän merkistä.

Olumppialaiset huipentuivat moniotteluun, joka tunnettiin nimellä ”Karhukoplan ryöstöretki”. Lapset juoksivat innoissaan Ilvessuoralle, jossa finaalilaji käytiin. Aluksi joukkueiden tuli kasata puunpalasista tikkaat, joilla Karhukopla pääsisi ikkunasta sisään. Seuraavaksi joukkueen piti kerätä kymmenen jalokiveä, ja väistää poliisia niin, etteivät nämä huomaisi koplan ryöstäneen jalokivet. Poliisien ankarasta tuijotuksesta huolimatta kukaan ei jäänyt kiinni.

Kun viimeinenkin joukkue oli saanut jalokivensä maaliin, Risneyn leiriolympialaiset päättyivät. Ennen sitä oli kuitenkin kilpailun suojelijan, Santos Risnipouloksen kättely ja herkkupalkinnon saanti. Kaikki olivat voittajia. Kysyttäessä, oliko perheleiriläisillä hauskaa, vastaus oli selkeän yksioikoinen.

- Joo!

Jutun kirjoitti samoajapestissä ollut Sonja Fallström

Kuva: Sonja Fallström