Ohjausryhmän kanssa tutustumista

Ohjausryhmä ja leirinjohtajat tapasivat tänään kolmioleipien merkeissä. Tutustuttiin ja juteltiin monelta eri kannalta leirin alkuvaiheen asioista. Nostaisin tähänkin pari keskusteltua aihetta, niin sitten tietävät kaikki tekijätkin suhtautua jo valmiiksi, jos ovat tämän tekstin lukeneet.

Ison(kin) leirin tekemisessä on muutama asia, jotka aina nostattavat perinteisesti tunteita. Tarkemmin voisi sanoa, että oikeaa vastausta niihin asioihin ei ole, ja ihmiset päättävät mielipiteensä tunnepohjalta. Tällaisia ovat tyypillisesti vaikkapa:

leirin nimi
leirin tunnukset
logo
huivi tms.
huivin tms. väri
leirin värimaailma / ilme
leirilaulu
leirihuuto
uskokaa tai älkää – myös leirimaksu on pitkälti tunneasia…
Osasta tunneasioista tietysti on reipasta ja kivaa järjestää kilpailu tms., mutta suurimmassa osassa on asioiden eteenpäin menemiseksi viistainta lukita vastaus mahdollisimman alkuvaiheessa leirin tekoa ja ei liian suurella porukalla. Jos porukkaa on liikaa, ei debatti pääty koskaan, sillä kyseessähän oli fiilisasia. Leirin ilme, nimi, mahdollinen (!) logo tms. on hyvä kiinnittää alussa, jotta leiri saa identiteetin. Kun nuo muutama ”pieni asia” on jo tiedossa, tekeminen on paljon konkreettisempaa kaikille.

Tämän leirin näkökulmasta ajattelen ja toivon, että mietimme ensimmäisten tekijöiden kanssa henkeä, teemaa ja ilmettä ja niiden kautta leirille synopsista, käsikirjoitusta (!) ja storyboardia (!) ym.. Sitten kiinnitetään pääosa noista ”pikkuasioista” ja niillä mennään eteenpäin. Kun ne on päätetty alta pois, vältytään paljolta vanteen kiristämiseltä myöhemmin. Toisaalta alusta asti punainen lanka ja sitä sopivasti tukeva ilme vievät tarinaa oikeaan suuntaan.

Palataan myöhemmin tässä blogissa tarinaan ja edellä olleisiin elokuvatermehihin, sekä siihen miten tarina ja kerronta tulee liittymään tähän leiriin… Totta kai tätäkin leiriä tehdessä pitää tehdä jotain eri tavalla tai uudella tavalla. Innokkaimmat voivat vaikka jo kurkata oheisia linkkejä ja pohtia, mitä ajatuksia herää…

http://elokuvantaju.uiah.fi/oppimateriaali/kasikirjoitus/kasikirjoitus.jsp

http://elokuvantaju.uiah.fi/oppimateriaali/kasikirjoitus/synopsis.jsp

http://elokuvantaju.uiah.fi/oppimateriaali/esituotanto/storyboard.jsp

http://accad.osu.edu/womenandtech/Storyboard%20Resource/

Ja kuten aiemmin todettu – tässä oli ajatuksia draft-leimalla varustettuna…

Tammi