Valokuva: Sami Kuivasaari

Ilveksen oma hackathon

Juhannusta edeltävänä viikonloppuna piirileirin nettimestari Sami ”Kuivis” Kuivasaari kokoontui tiiminjäsentensä, Pietari Keskisen ja Lauri Pullisen, kanssa rukkaamaan Ilveksen mobiiliapplikaatioita kuntoon. Koodailukimara alkoi Partiotoimistolla lauantaina puolenpäivän maissa kestäen aina kello 22 asti illalla. Sunnuntain rupeama startattiin jo kymmeneltä aamulla, ja hommat saatiin pulkkaan kuuden tunnin aherruksen jälkeen.

- Helpoin tapa saada nämä mobiiliapplikaatiot valmiiksi oli tehdä yksi suuri sprintti hiljaa hivuttamisen sijaan. Haastavinta taisi olla yhteisen ajan ja paikan löytäminen, kertoo Kuivasaari.

Kesän piirileirillä saadaankin nauttia monipuolisesta mobiilitarjonnasta. Applikaation avulla pääsee seuraamaan Ilveksen uutisvirtaa ja ihailemaan leirikarttaa. Yksi toiminto tarjoaa mahdollisuuden valita oma alaleiri ja ikäkausi, jonka jälkeen selviää päivän oikea ohjelma ja nautittava murkina. Löydettävissä on myös linkkejä esimerkiksi IlvesLooks-muotiblogiin ja grafiikkaa vaikkapa kuvien muodossa.

Dormailua ja apetta

Tiukasta työrupeamasta huolimatta viikonloppu sujui varsin mukavissa merkeissä. Kaiken lisäksi tehtävät tukevat tiimin omia opiskeluja. Intoa Partiotoimistolla tietokoneen ääressä istumiseen lisäsi sekin, että majoittautuminen kymmenen hengen dormissa ei ollut aivan unelmaa.

Ja siinä vaiheessa, kun ihmiskone uhkasi hyytyä, muistettiin huolellinen tankkaus. Lauantain ja sunnuntain aikana tuhottiin muun muassa 64 kappaletta chicken wingsejä. Ravintoympyrää täydensivät chili-pekoniranskalaiset, suolatikut sekä muutamat porkkanat.

- Sanotaanko nyt vaikka näin, että paljon kaloreita imeytyi ja sitten ne muuttuivat koodeiksi, Kuivasaari tiivistää.