DSC_0429

Taidokas kuin Beverly Hills Kyttä?

Kun sudenpennut ovat poissa, niin hyppivätkö samoajat ja tarpojat pöydällä? Ainakin heille on kunnon toimintaa luvassa kuudentena leiripäivänä eli tiistaina 30.7. Silloin Ilves’13-leirillä järjestetään koko päivän kestävä Juokse tai vuole -kisa.

Nimensä kilpa on saanut Arnold Schwarzeneggerin tähdittämästä tieteiselokuvasta Juokse tai kuole (1987). Aivan terminaattorin tai barbaarin ominaisuuksia ei osallistumiseen tarvita, sillä kyseessä on perinteinen partiotaitokilpailu elokuvavaikuttein.

- Tehtävissä keskitytään kuitenkin enemmän hauskanpitoon hieman rennommassa hengessä, kertoo Juokse tai vuole -mestari Jouni Lappalainen.

Stuntteja luvassa

Jotta itse kisan kulku jäisi osanottajille mahdollisimman isoksi yllätykseksi, ei kisaorganisaatio halua tehdä vielä suuria paljastuksia. Pieniä maistiaisia on silti luvassa elokuvamaailman trailerien tapaan.

- Kilpailun tehtäväluettelossa on tehtäväryhmä nimeltään ”stuntit”, joten luvassa on ainakin jonkinnäköistä kilvanajoa sekä toimintaa Robin Hoodin hengessä, Lappalainen kuvailee.

- Pikkuvinkkinä mainittakoon, että Axel Foley, Eddie Murphyn esittämä päähenkilö Beverly Hills kyttä -leffasarjasta, esiintyy kisassa jollain tavalla.

Kisailijoiden ja järjestäjien yhteispanos

Koska piirileirin teema liittyy elokuviin, myös Juokse tai vuole -kisassa on varmasti hyötyä leffatuntemuksesta.

- Harvassa tehtävässä pärjää, jos ainoastaan yksi vartion jäsen on hyvä kyseisessä hommassa. Tehtävät vaativat jokaisen panosta, lisää Lappalainen.

Kilpailu vaatii järjestäjienkin yhteisponnistusta. Kisan aikana kun poistutaan leirialueelta ja kierretään yhteensä noin kymmenen kilometrin matka. Kilpavartioita on arvioiden mukaan parisensataa, joten ihmismassan läpivieminen kisareitistä on varsin haastavaa. Lappalainen pitääkin suuren järjestäjä- ja osanottajamäärän koordinointia kisapäivän suurimpana haasteena.

- Toivomme apuvoimia ohjelmatiimin ulkopuolelta, sillä samaan aikaan käynnissä on työvoimaa verottava seikkailijoiden Sepeli-ohjelma. Mutta eiköhän tästäkin rutiinilla selvitä.

Itse kisan lisäksi voittajille on luvassa toinenkin unohtumaton elämys. Heidät nimittäin palkitaan koko leirin päättäjäisissä torstai-iltana 1. elokuuta.