Samoajien kesätyöhaastattelu

Samoajaikäiset työskentelevät muutamana päivänä kesätöissä pitkin Ilves13-leiriä, ja panoksestaan he saavat kiitokseksi työtodistuksen. Ulkoisessa viestinnässä työskennellyt Carolina Jyrkinen kävi kyselemässä muilta samoajilta heidän leiripestistään ja mahdollisista muista leirin ulkopuolisista kesätöistä.

Ella:

- Olen ollut täällä leirillä kesätöissä Cafe Juurakon Huldassa. Kivaa on ollut ja porukka on mukava. Ei ole muita kesätöitä.

Maria:

- Olen leirillä kesätöissä pehmiskioskilla. Täällä on ollut tosi kivaa. Olen ollut myös kuntamme S-Marketissa, seurakunnan leirillä ja rippikouluisosena. Hain töihin ihan hakemuksilla, ilman suhteita.

Nita:

- Olen täällä leirillä kesätöissä pehmiskioskilla. On ollut kivaa. Minulla ei ole muita kesätöitä.

Anna:

- Olen ollut täällä kesätöissä saattajana ja Risneyn keittiöllä. On ollut ihan ok. Tosin ei ollut kovin mukavaa odotella laaksoissa kirmailevia lapsia. Keittiöllä on kuitenkin ollut mukavaa. Olen ollut myös kunnan kautta päiväkodissa kesätöissä, johon hain ihan hakemuksella.”

Hanna:

- Olen töissä leirilehdessä. Alkuun oli vähän jännää mennä yksin haastattelemaan tuntemattomia ihmisiä, mutta nyt kun juttuun on päässyt sisälle niin tämähän on ollut kivaa. Luulen, että tästä on myös hyötyä tulevaisuudessa. Olen ollut myös kunnan kautta kesätöissä leikkikenttätoiminnassa ja kotona. Leikkikenttätoimintaan hain hakemuksella, mutta kotiin pääsin kesätöihin luonnollisesti ihan suhteilla”, Hanna naurahtaa.