www etusivun kuva

Samoaja, kesätöitäkin Ilveksellä tee

Tulevan kesän piirileiri tarjoaa samoajille mainion tilaisuuden kerätä itselleen työkokemusta. Savussa notkumisen ja kahvilassa turisemisen lisäksi he pääsevät nimittäin osallistumaan Ilveksellä palvelutehtävään eli kesätöihin.

Kesätöitä tehdään kaksi leiripäivää. Samoaja voi työskennellä samassa pestissä molempina päivinä tai hakea kahteen eri tehtävään. Oma työpaikka varmistuu ennen Evolle lähtöä, ja tarvittaessa samoajalle annetaan myös koulutusta.

- Kesätyöpaikkoja riittä jokaiselle, lupaa samoajapalvelumestari Saara Hanhela. – Itse asiassa paikkoja on enemmän kuin samoajia, joten valinnanvaraakin on.

Omaa pestiään etsivät samoajat täyttävät Ilveksen internet-sivuilta löytyvän hakulomakkeen (linkki oikealle sivulle löytyy jutun lopusta). Samalla sivulla on lueteltu kaikki avoinna olevat kesätyöpaikat. Ainoaksi hankalaksi asiaksi taitaakin muodostua valinnan vaikeus. Kesätöitä kun voi tehdä esimerkiksi ohjelmalaaksoissa, kahviloissa, teknisissä tehtävissä sekä ympäristötiimissä. Ehkä juuri sinun reportaasisi löytyy näiltä samoilta sivuilta leirin aikana?

Työtodistuksesta pontta muuhunkin elämään

Jokaiselle samoajalle taataan työpaikka. Unohtumattomien leirimuistojen lisäksi samoajat tulevat saamaan Ilvekseltä muutakin arvokasta: kesätyöpaikoista kun annetaan oma todistuksensa. Tästä todistuksesta saattaa olla paljonkin apua tulevaisuudessa.

Myös työhakemuksen tekeminen, omien vahvuuksien pohtiminen ja niistä kertominen ovat taitoja, joita tarvitaan myöhemminkin elämässä, Saara vinkkaa.

Saara kannustaakin olemaan aktiivinen, sillä itse hakemuksen tehneet samoajat pääsevät todennäköisemmin haluamaansa kesätyöpaikkaan. Ja mitä muuta iloa kesätyöpaikasta on?

Saaran mukaan mainiota kesätyössä on se, että pääsee näkemään leiristä tekijöiden puolen. Seuraavalla piirileirillä samoajat kun ovat varmasti jo leirintekijäpesteissä. Lisäksi pieni irtiotto omasta porukasta virkistää, ja kesätyössä tutustuu  uusiin ihmisiin. Jos et ole vielä hakenut Ilveksen kesätöihin, niin nyt on aika toimia. Viimeinen päivä täyttää kesätyölomake on torstai 25.4.2013.

Tästä pääset samoajien kesätyö-sivulle: http://ilves.hp.partio.fi/pestit/samoajanilves13/