Staabin jäsenet Päivi Jaatinen ja Erika Vakkilainen kävivät katsomassa, kun Ulla Hulkkonen, Retku Laaksonen ja Päivi Salminen kirjaavat raksalle tulleita tekijöitä rekistereihin. (Kuvaaja: Harri Halmejärvi)

Raksaleirin toimistossa tarjoillaan nakkeja ja herneitä

Ilves13-raksaleiri pyörii lauantaista keskiviikkoon. Raksa ei onnistu ilman ”ihmiskirjanpitoa”: kuka on tullut, mitä hän tekee, onko allergioita ja missä majoittuu?

– Ilmoittautumisia on tullut tasaiseen tahtiin, kertoo leiritoimiston päällikkö Ulla Hulkkonen.

– Lauantaina tuli parikymmentä ylimääräistä raksalaista, joten saimme etuajassa tehtyä eiliset rakennusurakat. Yhteensä meitä oli noin sata ensimmäisenä päivänä, Ulla laskeskelee.

Raksaleirillä jokainen saa itselleen sopivia nakkeja tehtäväkseen: osa rakentaa saunoja ja suihkuja, osa pystyttää katoksia, osa kokkaa ja osa vetää sähköjä.

Sisäisen viestinnän päällikkö Retku Laaksonen kokoaa savukansioita ja rakentaa leirin viestinnän tiloja.

– Savukansiot odottavat täällä omistajiaan. Saimme onneksi paljon kansioita lahjoituksina. Jos siis joku leiriläinen haluaa jostain syystä tyhjän kansion, niin täältä saa ylimääräisiä, Retku nauraa.

Ilmoittautumispisteessä on jaossa myös herneitä välipalaksi. Reippaana partiolaisena kukaan ei ole vetänyt niitä nenäänsä.