Lopputeksti: tiistai 30.7.

Toiminta

Täytyy myöntää, ettei päivän elokuvatyylilaji ole sattuman kauppaa. Tänään seikkailijat pelasivat Sepeliä ja tarpojat sekä samoajat ramboilivat Juokse tai Vuole -kisassa. Kyseessä oli varsin erilainen leiripäivä, sillä suurin osa ilveskansasta oli jossain muualla kuin yleensä. Kaikki kynnelle kykenevät vaeltajat ja aikuiset olivat järjestämässä näitä kahta suurta tapahtumaa. Kokeilkaapa rastimiehen hommaa, se vasta rankkaa onkin.

Toiminta tyylilajina kuvaa ehkä kaikkein parhainten Ilves13-leiriä. Ohjelmalaaksoissa pääsee kokeilemaan monenlaista stunt-temppuilua ja erikoistehosteitakin on valmistettu. Mutta yleensäkin partio kehottaa toimimaan: ottamaan vastuuta ja tarttumaan haasteisiin. Aikamoista Batman-menoa siis.

Toimintaelokuvien yksi erityispiirre on se, että sankari joutuu taistelemaan erittäin vaikeissa olosuhteita pääpahista vastaan. Tänään pääpahis olisi voinut olla vaikka muutaman kerran päivässä ripotellut kevyt sade. Kyllä, sitä on helteisinä leiripäivinä toivottukin, mutta ottaa kyllä päähän, kun makuupussi on jäänyt ulos tuulettumaan kuuron iskiessä. Toinen pääpahis tänään oli ehdottomasti pehmiskioskin aukioloajan lyhyys.

Leirin pääsankari-ilves Sampo Haistelijahan on toiminnan ruumiillistuma. Tänään Sepelin avaustilaisuudessa hän totesi tekevänsä mieluiten metsään sijoittuvan urheiluelokuvan, jos saisi yksin päättää filmin aiheen.

Oletteko muuten huomanneet leirin taululehti Scriptissä päivittäin ilmestyvät Sampo-anekdootit? Tähän mennessä olemme oppineet niistä esimerkiksi, että sipuli ei itketä Sampoa vaan Sampo itkettää sipulia ja että Siperia ei opeta Sampoa, vaan Sampo opettaa Siperiaa. Ehkäpä Sampon esikuva ei ole Chuck Norris vaan Chuck Norrisin esikuva on Sampo?