Lopputeksti: maanantai 29.7.

Scifi

No nyt on jotain todella avaruudelliset mittasuhteet täyttänyttä tapahtunut! Iltapäivästä pilvet valloittivat taivaan, eikä väreilevä helle enää hallinnut säätilaa. Illalla tipahteli jopa hieman vettä. Ehkä huomenna ei tarvita erikoishärveleitä leiriteiden pölisemisen estämiseksi.

Jonkinasteinen metamorfoosi on leiriläisten keskuudessa käynnissä. Yhä vähemmän haittaa, jos hiukset ovat sekaisin ja päällä on kolmatta päivää samat vaatteet. Nyt mennään ehkä E.T.-tasolla, saa nähdä milloin ilveskansasta kuoriutuu alieneita.

Tämä pitkien leirien elämä on siitä jännää, että vähitellen alkaa unohtaa millaista leiriporttien tuolla puolen on. Eikö muka suihkujen seinät kaikkialla ole pressuista kyhätty? Eikö omalta alueelta poistumista pidä merkitä pyykkipojalla?

Maanantaipäivä pyörähti jälleen käyntiin ohjelmalaaksoilla. Iltapäivällä leiriläiset alkoivat valmistautua huomisiin koitoksiin. Seikkailijat pelaavat Sepeliä ja tarpojat sekä samoajat kisaavat Juokse tai vuole -hengessä. Suuri joukko vanhempia partiolaisia osallistuu tapahtumaan järjestäjinä.

Illalla ehdittiin viettää savujen omaa iltaa. Ihan ohi mennen sanoen, leirialueelta löytyy sellaisiakin paikkoja kuin Apinoiden planeetta ja Star Wars Cantina.

Jos scifin yksi erityispiirre on aikamatkailu, niin huomenna on leiriläisille kyllä luvassa aika matkailu.