Lopputeksti: lauantai 27.7.

Fantasia

Fantastiset säät Ilves13-leirillä sen kun jatkuvat. Alkaa pikkuhiljaa tuntua siltä, että Evon leirialueeksi rajattu metsäkaistale on osa jotain kuvitteellista maata. Ei voi Suomessa olla tällaiset ilmat. Dornen aavikot ovat lähempänä tämänhetkistä säätilaa. Ihan Mordorin kuumuuteen ei ole vielä onneksi päästy.

Leiriläiset ovat osoittaneet varsin yliluonnollisia kykyjä. Helle ei ole hidastanut tahtia vaan partiolaisten yleisen tavan mukaisesti ohjelmalaaksoja on kierretty hyvässä hengessä. Sudenpennuilla oli tänään vuorossa viimeiset laaksot, kun taas seikkailijoille, tarpojille ja samoajille riittää ohjelmaa vielä moneksi päiväksi.

Sudenpentujen päättäjäisiä vietettiin Mysteerigaalan merkeissä. Siellä nähtiin leirielokuvan loppuratkaisu, ja sudenpennut vannotettiin pysymään vaiti sankari-ilvesten vaiheista. Vielä onkin hämärän peitossa, miksi aikuiset johtajat muuttuivat lapsiksi.

Fantasiaelokuvia on viime vuosina ilmestynyt varsin tiuhaan tahtiin. Kenties siksi savujen joukosta löytyy niin Ihmemaa Oz kuin Taru sormusten herrasta. Harry Potterin muunnoksia ei pysty edes laskemaan.

Mitähän ihme taikuutta tällä leirillä on käytetty, kun suihkuista tulee lämmintä vettä? Joku loitsu pitäisi tosin keksiä, jotta vessapaperi ei olisi klo 22 jälkeen loppu.