varusteet

Leirivarusteet. Nyt.

Oli sitten piirileirinoviisi tai kaiken nähnyt Ilves-konkari, niin varustelistan tarkka läpikäyminen on aina paikallaan – mieluiten ennen lähtöä edeltävää iltaa. Omien kamppeiden nimikoimisen ja itse pakkaamisen tärkeyttä painotti myös Saija Taupila, Kihniön Katajaisten leirimanageri, lippukunnalleen pitämässään Ilves-infossa.

- Leiritavarat pitää pakata niin, että jokainen pystyy kantamaan niitä jonkin matkaa. Ei siis monia eri nyssyköitä, vaan selkään rinkka tai olalle iso kassi, johon kaikki varusteet mahtuvat.

Taupila korosti tilaisuudessa vesitiiviin pakkaamisen tärkeyttä. Lippukunnan kokeneimmat leireilijät tekivätkin vielä jätesäkki- ja ilmastointiteippilisäykset henkilökohtaiseen varustelistaan.

(Bio)hajottavatko kamppeet?

Varustelistan pituus voi ensin pistää pään pyörälle. Lähemmin tarkasteltuna suurin osa tarvittavista esineistä saattaa kuitenkin vaikuttaa itsestäänselviltä. Erillinen yöasu tarvitaan, jottei nukkuessa tule vilu. Oma juomapullo varmistaa, että vettä tulee juotua esimerkiksi ohjelmalaaksoissa tarpeeksi. Kotiin jäänyttä tasku- tai otsalamppua jää varmasti kaipaamaan leirin pimenevissä kesäilloissa.

Mukaan pitää kuitenkin ottaa muutama hieman erikoisempikin esine. Koska Ilves13 sijaitsee pohjavesialueella, saa leirillä käyttää vain biohajoavia pesuaineita.

Myös ennakkotehtävät tuovat oman lisänsä leiririnkan sisältöön. Esimerkiksi Ihmeidentekijät-ohjelmalaaksoa varten seikkailijoiden ja tarpojien täytyy pakata reppuunsa ohjeiden mukaan tuunattu kenkälaatikko.

Linkki leirin varustelistaan: http://ilves.hp.partio.fi/leirilaisen-varusteet/

Linkki ennakkotehtäviin: http://ilves.hp.partio.fi/wp-content/uploads/2013/05/ilves13_ennakkoteht%C3%A4v%C3%A4t_kaikki.pdf